5 Ocak 2012 Perşembe

Bu ziyaretlerden hiç özel haber çıkmadı mı?

Sürur Öztürk

AK Parti Yozgat Merkez İlçe Teşkilatı’nın yerel basın kuruluşlarına yaptığı nezaket ziyaretlerine dair haberleri yine yerel basından takip etmeye çalışıyorum.

Haberlerde tuhaf, hatta tuhaf ötesi ‘anormal’ bir durumla karşılaşıyorum. İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ve yönetim kurulu üyeleri hangi gazeteyi ziyaret etmiş olurlarsa olsunlar, ziyaret haberi, sanki fotokopiyle çoğaltılmış gibi aynı. İnanılır gibi değil !..

Teşkilat üyeleri, ziyaret ettikleri her gazetede aynı cümleleri sarf etmiş olabilirler; bu, anlaşılabilir bir durum. Anlayamadığım kısmı ise şu: Yerel gazetecilerimiz, kendilerini ziyarete gelen bu siyasetçilerimize hiç mi soru sormadılar? Bu ziyaretlerden, sadece kendi gazetelerine mahsus hiç mi ‘özel haber’ çıkaramadılar? Yerel basının yazarları, köşelerinde ele aldıkları onca konu hakkında, hazır ayaklarına kadar gelmiş olan yerel siyasetçilerin görüşlerini hiç mi merak etmediler? Oysa bu tür ziyaretler, gazetelerin ‘özel haber’ yapmaları için iyi bir fırsattır.

Sorular sorulmuş ve cevaplar alınmış ama yazılmamışsa, bu daha da anormal bir durum…

Yerel gazeteler, zaten bütün haberleriyle birbirlerinin fotokopisi gibi. Gazetelerin isimleri / logoları farklı ama haberlerin neredeyse tamamı aynı. Bir gazeteyi okuduğunuz zaman, diğer gazeteleri okumanıza gerek kalmıyor. Çünkü yerel gazetelerin sayfaları, resmî kurumların rutin hizmetlerine dair haberler ve birkaç haber ajansının servise koyduğu haberlerin neredeyse noktasına virgülüne kadar aynen yayınlandığı haberlerden oluşuyor.

Yozgat’ın gerçekten de 5 tane günlük gazetesi var mı, yoksa aslında hepsi 1 gazete mi?

(sururozturk@gmail.com)

Hiç yorum yok: