24 Haziran 2010 Perşembe

TSO Başkanı Özışık: Bio-gaz tesisi ile 80 bin nüfuslu bir şehrin konut elektriğini karşılayabiliriz

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, TSO’nun “Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi” hakkında bilgi verirken, 25 bin kapasiteye ulaşılması hâlinde 80 bin nüfuslu bir şehrin konut elektriğinin tamamını karşılayacak bio-gaz tesisi kurulabileceğini söyledi.

Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, 23 Haziran Dünya Yozgatlılar Günü münasebetiyle, Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından dün gece İstanbul WOW Hotel’de düzenlenen kutlama programında bir konuşma yaptı.

3 Kuruş da olsa vergi vermek önemlidir

Kendisine nereli olduğunu soranlara çocukluğundan beri “Elhamdülillah Yozgatlıyım” diye karşılık verdiğini belirten Metin Özışık, “Bu ilin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olmak da çok gurur verici; çünkü ülkeyi sevmek, bu şehri sevmek, çok çalışmak, çok kazanmak ve çok vergi vermektir. 3 Kuruş dahi vergi verseniz, vergi vermek en anlamlı, en güzel görevdir. Ayrıca burada bulunan tüm işadamlarını saygıyla selâmlıyorum” diye konuştu.

Şehrin elektriği bio-gaz tesisi ile karşılanabilir

Özışık daha sonra, TSO’nun “Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi” hakkında bir sunum yaptı.

Yozgat’ın ekonomisinin daha çok tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu belirten Özışık, halkın % 77’sinin tarım, % 18’inin ticaret ve hizmet, % 5’inin ise imalat sektöründe çalıştığını kaydetti.

Özışık, Yozgat’ta özellikle mera ve otlak alanlarının çok geniş olması ve bu alanların ortalama rakımlarının hayvancılık için çok cazip imkânlar sağlaması sebebiyle Yozgat’ta hayvancılığın cazip bir yatırım alanı olduğunu söyledi.

Özışık, “25 bin kapasiteye ulaşabilirsek, 25 bin kapasiteli bir Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 80 bin nüfuslu bir şehrin konut elektriğinin tamamını karşılayacak bio-gaz tesisi kurulabilir. Et ve süt maliyetleri, bir arada olmanın gücüyle çok düşeceğinden, ulusal hatta uluslar arası bir marka yaratma şansımız olabilir. Bu bölgede direkt bin, endirekt olarak da – yem bitkilerini sağlamayı kast ediyorum – 10 bin kişiye istihdam sağlama imkânımız olabilir” diye konuştu.

Kadışehri Kaymakamlığı’nın projesine destek olmalıyız

Şefaatli İlçesi ile Yerköy İlçesi sınırları içerisinde kalan ve “Karanlıkdere” diye anılan bölgede bir sebzecilik havzası oluşturulabileceğini de belirten Özışık, bu konuda şunları söyledi:

“Kadışehri Kaymakamlığı’nın bir meyvecilik projesi var. Bu projeye de hepimizin elimizden geldiği kadar destek olmamız lâzım. 10 bin dönümlük bir arazide 1 milyon 65 bin meyve ağacı… Samsun Limanı’na bu köyün mesafesi 195 kilometredir. Sadece dönümde 30 ton meyve aldığımız hesabıyla, o meyvenin Samsun Limanı’na nasıl taşınacağının, o taşımanın Yozgat’a getirisi dahi hesaplandığında, bu proje Yozgat’ta hepimizin öncelikle desteklemesi gereken en önemli proje olduğu çok net olarak ortadadır.”

Sürmeli Festivali’ne ve fuara davet

Metin Özışık, konuşmasının sonunda bütün Yozgatlıları 8-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Sürmeli Festivali’ne ve festival kapsamında açılacak olan Yozgat Ticaret ve Sanayi Fuarı’na katılmaya davet etti. (Yozgat Muhabir)