6 Nisan 2010 Salı

Yozgatlı millî halterci Avrupa şampiyonu oldu
Aylin’den 3 altın madalya ve Avrupa rekoru

Yenifakılı doğumlu babanın şampiyon kızı

53 kiloda Aylin Daşdelen, koparma, silkme ve toplamda altın madalya kazandı. Aylin Daşdelen, silkmede 120 kilo kaldırışıyla Avrupa rekoru kırdı.

Belarus’un başkenti Minsk’te devam eden Avrupa Halter Şampiyonası’nda ikinci gün podyuma çıkan bayanlar 53 kiloda Aylin Daşdelen, silkmede 120 kiloluk kaldırışıyla Avrupa rekoru kırarak, 3 altın madalya kazandı.

Aylin Daşdelen, Belarus’ta madalyaları sildi süpürdü

Koparmadaki 88 kiloluk derecesiyle altın madalya kazanan ve Avrupa şampiyonu olan Aylin Daşdelen, silkmede de muhteşem bir yarışma çıkardı.

Aylin Daşdelen, silkmedeki ilk hakkında 110 kiloyu kaldırdı. İkinci hakkında 112 kilo ile altın madalyayı garantileyen Daşdelen, son hakkında rekor kırmak için podyuma çıktı.

120 kiloyu deneyen Daşdelen, bu kiloyu kaldırarak, eski rekor olan 119 kiloyu tarihe gömdü. Toplamda da 208 kiloya ulaşan Aylin Daşdelen, 3 altın madalya kazandı ve Avrupa Şampiyonu oldu.

Geçen sene gümüş madalya alıp ikinci olmuştu

Millî halterci Aylin Daşdelen, geçen sene Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılan 22. Bayanlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda 53 kiloda ikinci olarak gümüş madalya almıştı.

Aylin Daşdelen, Merhaba Yozgat gazetesinin davetlisi olarak memleketi Yozgat’a gelmiş, ailesiyle birlikte Vali Amir Çiçek’i makamında ziyaret etmişti. Vali Çiçek, Daşdelen’i plaket ve Cumhuriyet altını ile ödüllendirmişti.