17 Mart 2010 Çarşamba

Yozgat’ta ilk defa bir köy, kendisini tanıtmak için Ticaret ve Sanayi Fuarı’nda stant açacak

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Hasbek Köyü, kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla, Yozgat Uluslar Arası Sürmeli Festivali kapsamında Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek olan Ticaret ve Sanayi Fuarı’nda stant açacak.

www.hasbekliomer.com sitesinin sahibi Ömer Güngör’ün talebini uygun bulan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Metin Özışık, fuarda Hasbek Köyü’ne 20 metrekarelik bir alan tahsis edeceklerini söyledi. Özışık, sadece Hasbek Köyü’nün değil, Yozgat kültürüne emek veren herkesin emrinde ve hizmetinde olduklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapan hasbekliomer.com’un sahibi Ömer Güngör, fuar hazırlıklarını “Hasbek Köyü Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği” ile birlikte yapacaklarını belirterek, bütün hemşehrilerinden öneri ve destek beklediklerini söyledi.

Sanal âlemden fuara

6 yıldır faaliyette olan hasbekliomer.com isimli internet sitesinde Hasbek Köyü’nün bütün kültürel ve folklorik değerlerini tanıtan Ömer Güngör, Ticaret ve Sanayi Fuarı’nda stant açmak için, Köy Muhtarı Ahmet Şahin ile birlikte, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık’a başvuruda bulundu.

Güngör’ün talebini Yozgat’ın kültürel zenginliklerinin ortaya konması bakımından ‘çok önemli’ olarak değerlendiren Özışık, Yozgat Uluslar Arası Sürmeli Festivali kapsamında 8-11 Temmuz 2010 tarihleri arasında düzenleyecekleri Ticaret ve Sanayi Fuarı’nda Hasbek Köyü’ne 20 metrekarelik stant alanı tahsis edeceklerini söyledi.

Özışık, hasbekliomer.com’da video kaydı olarak yayınlanan açıklamasında, Ömer Güngör’ün Hasbek yöresinin kültürünü tanıtmak adına verdiği çabaların çok önemli olduğunu belirterek, sadece Hasbek Köyü’nün değil, Yozgat kültürüne emek veren herkesin emrinde ve hizmetinde olduklarını kaydetti. Özışık, açıklamasında şunları söyledi:

Kültürüne sahip çıkamayanlar, özgür bir gelecek kuramazlar

“Kültür, insan topluluğuna özgü bilgi, inanç ve davranışların bir bütünüdür. Toplumsal yaşamda dil, düşünce, gelenek, işaret sistemleri, kurumlar, yasalar, aletler, teknikler, tarım aletleri, günlük yaşantı, sanat yapıtları, her türlü maddî, dilsel ürünü kapsamına alır.

Alman Filozof İmmanuel Kant’ın bir sözü vardır, okul yıllarından hatırlarım; insanın mantıksal özünü kültür diye tanımlar, o kültüre sahip olamayan bireylerin özgürce geleceklerini kuramayacaklarından bahseder.

Geleceğimiz için, kültürel değerlerimizi yaşatmalıyız

Bu açıdan Ömer Bey’in Hasbek yöresinin kültürünü tanıtmak adına verdiği çabalar çok önemli. Hepimizin, geçmişin izlerini; biraz önce saymaya çalıştığım bilgi, inanç, davranışlar, kültüre ait her türlü ögeleri yaşatmamız, geleceğimizi biçimlendirmek açısından çok önemli.

Yozgat kültürüne emek veren herkesin hizmetindeyiz

Bu noktada, önümüzdeki 8-11 Temmuz tarihlerinde düzenleyeceğimiz festival ve fuarımızda Hasbek bölgesi kültürünü tanıtmak adına bizlerin yapabileceği ne katkı varsa, bu katkıda bulunabilmek bize gurur verir. Bu sadece Hasbek bölgesi için değil, bu konuda emek veren, Yozgat yöresinin hangi köyünde olursa olsun, emrindeyiz, hizmetindeyiz.

İnşallah güzel bir tanıtım olur

İnşallah festivalde de çok canlı bir tanıtım sizlerden bekliyoruz. Ömer Bey’i de muhtarımız Ahmet Şahin’i de bu konuda çok hevesli gördüm. Festivalde de göreceğiz, inşallah güzel bir tanıtım olur. Ömer Bey’e de bu çabalarından dolayı, bu güzel sitesinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Güngör: Hemşehrilerimizden destek bekliyoruz

Sağlık Bakanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapan hasbekliomer.com’un sahibi Ömer Güngör, fuar hazırlıklarını “Hasbek Köyü Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği” ile birlikte yapacaklarını belirterek, bütün hemşehrilerinden öneri ve destek beklediklerini söyledi.

(Cihan Haber Ajansı)