3 Mart 2010 Çarşamba

ORAN, Bölge Kalkınma Planı hazırlayacak

Kısa adı ORAN olarak belirlenen ve Yönetim Kurulunda Yozgat, Kayseri ve Sivas’ın mülkî amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, bölgenin kalkınmasına yönelik olarak “Bölge Gelişme Planı” hazırlayacak.

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, kalkınma planının ilk defa yerel inisiyatifle hazırlanacak olmasına dikkat çekerek, hazırlayacakları planın bölgenin kalkınması için çok büyük önem taşıdığını söyledi.

ORAN’ın Mart ayı toplantısı Yozgat’ta yapıldı

Kayseri, Sivas ve Yozgat İllerinin katılımı ile oluşturulan TR72 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansı Birliği Yönetim Kurulu’nun aylık toplantısı, bu gün Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya, ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sivas Valisi Ali Kolat, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri, Sivas ve Yozgat İl Genel Meclisi Başkanları ile Sivas ve Yozgat Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları katıldılar.

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Yönetim Kurulu Toplantısı öncesinde, çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Mevlüt Bilici, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın, 25 Temmuz 2009’da 5449 sayılı Kanunla kurulduğunu belirtti.

Ajansın kuruluşundan bugüne kadar geçen süre içerisinde kurumsallaşma sürecine yoğunluk verildiğini kaydeden Bilici, Kayseri’de 1. grup tarihi eser olan eski Sümerbank idarî binasının ajans hizmet binası olarak seçildiğini belirterek, en kısa zamanda binanın bakım ve onarım çalışmalarına başlanacağını bildirdi.

Yatırım Destek Ofisi olarak kullanılmak üzere Yozgat ve Sivas’ta da bina tespiti yaptıklarını belirten Bilici, bu günkü toplantıda en uygun olan binaların hangileri olduğuna karar vereceklerini söyledi.

ORAN’a personel alımı yapılacak

ORAN’ın, bölgesel sorunları ve çözüm önerilerini yerel bazda belirleyecek ve bölgenin çok boyutlu olarak gelişmesi için stratejiler üreterek uygulayacak güzide bir kurum olduğunu ifade eden Bilici, önce personel alımı yapacaklarını, ardından da “Bölge Gelişme Planı” hazırlayacaklarını bildirdi.

Merkezî yönetimin planları ihtiyaçları karşılayamadı

Kalkınma planlarının bugüne kadar merkezî yönetim tarafından yapıldığını ve yerelin ihtiyaç ve beklentilerine karşılık veremediğini dile getiren Bilici, şöyle konuştu:

“Ajansımızın kurulması ile ilk defa kalkınma planının yerelde bizler tarafından yapılması söz konusudur. Üretilecek plan, bölgemizin kalkınması için çok büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bu süreci en iyi şekilde Ajans olarak yöneteceğiz ve katılımcılığı sağlayacağız. Birçok alanda farklı potansiyellere sahip olan bölgemiz, hazırlayacağımız Kalkınma Planı ile daha büyük hedeflere ulaşacaktır. İlk defa yerel inisiyatifle gerçekleşecek olan bu planlama sürecinin en güzel şekilde sonuçlanmasını ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”

ORAN’ın resmî sitesi bu gün açıldı

Toplantıda, www.oran.org.tr adresinde hizmet verecek olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı internet sitesinin resmi açılışı ile birlikte tanıtımı da yapıldı. ORAN Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra Yozgat Tabiat Parkı ve Çamlık Projesi tanıtım toplantısına katıldılar.

(Yozgat Muhabir)