6 Mart 2010 Cumartesi

“Dünya Yozgatlılar Günü”
neden Yozgat’ta değil de İstanbul’da kutlanacak?

Yorum – Sürur Öztürk

Bir kutlama günü düşünün ki, adı “Dünya Yozgatlılar Günü” olsun, ama bu kutlama Yozgat’ta değil de İstanbul WOW Otel’de yapılsın!.. Sizce bu durumda bir tuhaflık yok mu?

“Efendim, biz bu günü seçkin davetlilerimizin şanına yakışır bir mekânda kutlamak istedik” denilebilir. Fakat, dikkatinizi çekmek isterim ki, kutladığınız gün “Dünya Yozgatlılar Günü”dür. Bu sebeple de, seçkin davetlilerinizin şânına en yakışan yer olarak da Yozgat seçilmeliydi...

Orda bir köy var uzakta...

Bizim Yozgatlı Dernekler Federasyonlarımız bir âlem!.. Ankara’daki federasyonumuz, Yozgat’ın adının, eski ismi olan “Bozok” olarak değiştirilmesi teklifinde bulunuyor, İstanbuldaki federasyonumuz ise tam tersine, şehrin Bozok olan eski isminin “Yozgat” olarak değiştirildiği 23 Haziran tarihini “Dünya Yozgatlılar Günü” olarak ilân ediyor…

Aldığım bilgiye göre, 23 Haziran “Dünya Yozgatlılar Günü”, İstanbul WOW Otel’de kutlanacakmış. Kutlama için otel şimdiden tutulmuş. Geceye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de davet edilmiş ve katılma ihtimali oldukça yüksekmiş. Nitekim, Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kâzım Ekinci, geçen yıl Kasım ayında Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Milliyet gazetesi yazarı Yozgatlı Taha Akyol’un, Cumhurbaşkanı Gül’ün programa iştirakini sağlama işini üstlendiğini söylemişti.

Programa, yaklaşık 700 ünlü Yozgatlı davet edilmiş. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’le birlikte, Yozgat milletvekillerinin hepsi katılacaklarmış. Tabii, ulusal basında görev yapan Yozgatlı gazeteciler de davetliler arasında. Kutlama programında, kendi alanlarında Yozgat’a hizmet etmiş olan Yozgatlılar, birer plaketle taltif edileceklermiş. Gecede gösterilecek tanıtım filmi için, yakında Yozgatta maket uçakla havadan çekim yapılacakmış.

İstanbul Yozgatlı Dernekler Federasyonu’na bir sorum var: Bu kadar geniş çaplı bir organizasyon olarak planlanan “Dünya Yozgatlılar Günü”, neden Yozgat’ta değil de İstanbul’da kutlanacak?

Madem bu kutlama programına devletin zirvesindeki isim olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül de katılacak, madem Yozgatlı siyasetçiler, yargı mensupları, gazeteciler, yazarlar, işadamları; hâsılı, Türkiye genelinde kalbur üstü ne kadar Yozgatlı varsa hepsi bu kutlamada yer alacak, o halde bu program neden Yozgat’ta değil de İstanbul’da düzenleniyor?

Bir kutlama günü düşünün ki, adı “Dünya Yozgatlılar Günü” olsun, ama bu kutlama Yozgat’ta değil de İstanbul WOW Otel’de yapılsın!.. Sizce bu durumda bir tuhaflık yok mu?

“Dünya Yozgatlılar Günü” kutlama programına bu kadar önemli ve değerli isim katılacaksa, ulusal medyanın büyük çapta ilgi gösterdiği bir gece olacak demektir. Madem ulusal basının bu derece ilgisini çekme imkânı buldunuz, neden bu ilgiyi Yozgat’ta değil de İstanbul’da topluyorsunuz? Önemli ve değerli isimlerden oluşan yaklaşık 700 davetli ve ulusal basından onlarca gazeteci Yozgat’a gelselerdi, Yozgat için çok daha iyi olmaz mıydı?

İstanbul Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun, “Dünya Yozgatlılar Günü”nü Yozgat’ta değil de İstanbul’da kutlamasının makul bir gerekçesi vardır mutlaka. Acaba bu gerekçe nedir? Neden böyle bir gün Yozgat’ta değil de İstanbul’da kutlanır?

“Efendim, biz bu günü seçkin davetlilerimizin şanına yakışır bir mekânda kutlamak istedik” denilebilir.

Fakat, dikkatinizi çekmek isterim ki, kutladığınız gün “Dünya Yozgatlılar Günü”dür. Bu sebeple de, seçkin davetlilerinizin şânına en yakışan yer olarak da Yozgat seçilmeliydi...

(surur-ozturk@hotmail.com)