20 Ocak 2010 Çarşamba

TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu Üyeleri, Yozgat Mülteci Misafirhanesi’nde incelemelerde bulundu

TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu üyeleri, Kırklareli ve Edirne’den sonra bu gün de Yozgat Mülteci Misafirhanesi’nde incelemelerde bulundular.

TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu Üyeleri AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmazdemir, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ve Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Firik, Yozgat Mülteci Misafirhanesi’nde incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’a geldiler.

Yozgat Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret eden komisyon üyeleri, Mülteci Misafirhanesi hakkında Vali Amir Çiçek ve il Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı’dan bilgi aldılar.

Komisyon Üyelerinden AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmazdemir, TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan, mülteciler, sığınmacılar ve kaçak göçmenler ile ilgili sorunları araştıran, bir alt komisyon bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Komisyon olarak Mülteci Misafirhanesi’ni ziyaret amacıyla bu gün Yozgat’a geldik. Türkiye’nin muhtelif yerlerinde kurulmuş bu tür kurumlarımızı ziyaret ediyoruz. Daha önce Kırklareli ve Edirne’yi ziyaret ettik, bu gün Yozgat’tayız. Daha sonra Erzurum, Van ve Didim’deki misafirhaneleri ziyaret ederek raporumuzu tamamlayacağız.”

Yozgat’taki Mülteci Misafirhanesi hakkında Vali Amir Çiçek ve Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı’dan ön bilgi aldıklarını ifade eden Milletvekili Yılmazdemir, daha sonra misafirhaneyi gezip, burada barınan kişiler ile görüşerek sorunlarını dinleyeceklerini söyledi. Yılmazdemir, “Varsa sorun, oluşturacağımız rapora yansıtmaya çalışacağız” dedi. Yılmazdemir, şöyle konuştu:

“Genel olarak ülkemiz, sığınmacılara, misafirlere ve mültecilere, ekonomik imkânlarının ötesinde çok ciddi yardımcı olan misafirperver bir ülkedir. Kaçak göçün yol haritasında olmamız ve etrafımızda oluşan sorunlar dolayısıyla zaman zaman zorlanıyoruz. Oluşturacağımız rapor, belki zaman içerisinde Meclis’te yasal düzenlemelerin de önünü açacak. Belki alınması gereken bazı tedbirleri de oraya koyacaktır. Bu amaçla buradayız. Valimiz ve Emniyet Müdürümüze gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.”