3 Ağustos 2013 Cumartesi

Sarıkayalı Akgül’ün Sorgun sevgisi

Abdülkadir Akgül
Kendimi Sorgunlu gibi görüyorum

Milletvekili olduğu dönemde zaman zaman, Sarıkayalı olmasına rağmen Sorgun kontenjanından seçildiğini dile getiren ve Sorgun’a karşı özel bir sevgi besleyen TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül, bu sevgisini bir kere daha gösterdi.

Sorgun Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yeni hizmet binasının açılışına katılan Akgül, “Sorgun, önemli bir yer. Kendimi Sorgunlu gibi görüyorum” dedi. Akgül, kooperatif olarak genellikle yeni bina satın alınmasına karşı olduklarını ancak başarılı çalışmalarından dolayı Sorgun’da bu prensipten vazgeçerek 350 bin liraya anahtar teslimi yeni bir bina aldıklarını söyledi.

Akgül, 2009 yılı Kasım ayında Sarıkaya İlçesi’ndeki Mehmetoğulları Otel’de yaptığı değerlendirme toplantısında, “Bu gün Sorgun nüfusu Yozgat ile eşit hâle geldi; elbette ki yatırımlar Sorgun’a yapılacak. Zaten ben de Sorgun kontenjanından seçildim” demişti.

Yeni hizmet binası hizmete açıldı

Kooperatif binası dualarla hizmete açıldı
Sorgun Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yeni hizmet binasının açılışına katılan Akgül, burada yaptığı konuşmada, kooperatif olarak genellikle yeni bina satın alınmasına karşı olduklarını ancak başarılı çalışmalarından dolayı Sorgun’da bu prensipten vazgeçerek 350 bin liraya anahtar teslimi yeni bir bina aldıklarını söyledi.

Türkiye genelinde binden fazla kooperatifleri olduğunu belirten Akgül, “Bizim için binalar değil, verilen hizmet önemlidir. Kooperatiflerimizi dağın başında da açsak, önemli olan hizmettir. Allah kimseyi faizli paraya muhtaç etmesin. Türkiye’de faizli para, iyi para değildir. Allah’tan Esnaf Kefalet Kooperatifleri var ki faiz sayılmayacak bir şekilde aldığı komisyonla esnaflarımızı namerde muhtaç etmiyor. Sorgun, önemli bir yer. Kendimi Sorgunlu gibi görüyorum. Ben, 1,5 milyon insanın seçtiği bir yerin genel başkanıyım, 1,5 milyon insana bakmak zorundayım, bunlara hizmet vermek zorundayım. Arta kalan zamanda siyaset yapmalıyım ama Sorgun hepsinin önüne geçiyor. Burayla ilgili arandığım zaman, bütün işi gücü bırakıp buraya yönelmek zorunda kalıyorum” diye konuştu.

Senede 10 milyar lira dağıtıyoruz

TESKOMB’un bütçesinin 10 milyar lira olduğunu bildiren Akgül, şunları kaydetti:

“Biz esnaflarımıza yüzde 4 komisyonla bu paradan kredi veriyoruz. Yani 100 bin lira alırsan 4-5 yılın sonunda ödeyeceğin para 110 bin lirayı geçmez. Bundan 7-8 sene önce 100 bin lira alsaydın, ödeyeceğin para iki katıydı, üç katıydı. Bu, sadece ve sadece AK Parti iktidarıyla gelen bir şeydir. 2002 yılında tamamen batmış, personelinin maaşını veremeyen bu kurumun şu anda bankalarda 1,5 milyar lira parası var. Senede 10 milyar lira para dağıtıyoruz ve hiçbirini de takibe düşmeden topluyoruz. Bu, değerli Başbakanımızın sayesinde.”

Koperatifin kredileri sayesinde Sorgun’da 180 kişinin tır sahibi olduğunu belirten Akgül, “İşte bu, istihdam yaratmaktır ve bunun devam etmesi lazım” dedi.

Açılış törenine TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selâhattin Gündüz, ilçe kooperatif başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Hiç yorum yok: