15 Ağustos 2013 Perşembe

Başer: Hepinizi Sürmeli Festivali’ne bekliyoruz

Festivalin açılış galasına THM Sanatçısı Gülşen Kutlu da katıldı
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Başer, 15-17 Ağustos tarihleri arasında 14’üncüsü gerçekleştirilecek olan “Yozgat Uluslar arası Sürmeli Festivali”ne bütün vatandaşları davet etti.

Bu yıl 15-17 Ağustos tarihleri arasında 14’üncüsü gerçekleştirilecek olan geleneksel “Yozgat Uluslar arası Sürmeli Festivali”nin açılış galası, Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülşen Kutlu’nun da katıldığı bir programla, Bilal Sahin Kültür ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Galaya Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Hey gidi Yozgat!...
Vali Yazıcı ve Başkan Başer, programdan önce Yozgat’ın yıllar öncesini yansıtan fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdiler.

Türküler gönül telini titretti...
Etkinlikte Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu, konser verdi. Konserde Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülşen Kutlu da birbirinden güzel türküleri seslendirdi.

Vali Yazıcı, Gülşen Kutlu'ya çiçek takdim etti
Vali Abdulkadir Yazıcı, konserin ardından yaptığı konuşmada, Uluslararası Sürmeli Festivali’nin, kentin tanıtımında, gurbetçilerin memleket hasretinin giderilmesinde önemli bir yeri olduğunu kaydetti. Kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yer alacağı festivalin açılış galası programında söylenen eserlerin kendilerini yıllar öncesine götürdüğünü dile getiren Yazıcı, katılımlarından dolayı sanatçı Gülşen Kutlu’ya teşekkür etti.

Protokol galada hep birlikte
Belediye Başkanı Yusuf Başer ise Yozgat türkülerinin herkes için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, “Türkülerimiz bizi biz yapan değerlerimizin başında geliyor. Onun için türkü söylendiğinde herkes kendisinde bir anlam bulur. Bu türküleri derleyen Nida Tüfekçi adına da Yozgat Belediyesi olarak Türk Halk Müziği korosu kurduk. Koromuz, uzun yıllardan beri çalışmalarına devam ediyor. Çocuk koromuzun da çalışmaları devam ediyor. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Başer, 15-17 Ağustos 2013 tarihleri arasında yapılacak festivale bütün vatandaşları davet etti.

Hiç yorum yok: