1 Temmuz 2013 Pazartesi

İklim Bayraktar: Çok sayıda CHP’li, sırf ders vermek için, seçimlerde CHP’ye oy vermeyecek

İklim Bayraktar
2011 yılında eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendisine ‘iltifatın ötesinde yakışıksız bir şekilde sözlü olarak tacizde bulunduğu’ iddiasını dile getirdiği telefon görüşmesinin Oda TV tarafından basına sızdırılması ve CHP Milletvekili Muharrem İnce’nin de daha önce hayli sarhoş bir halde kendisiyle görüşerek bunu haber yapmasını istediği iddiasıyla gündeme gelen gazeteci İklim Bayraktar, “CHP’den bir cacık olmaz” dedi.

İklim Bayraktar, bu gün (1 Temmuz 2013) rotahaber.com’da yayınlanan “CHP’den bir cacık olmaz” başlıklı yazısında, “Siz adam gibi muhalefet yapabilseydiniz, Gezi Parkı bahanesiyle binlerce genç sokaklara dökülüp başlarına bunca işi açmazlardı. Bu uğurda kaç kişi öldü, kaçı sakat kaldı, kaçı tutuklu yargılanmak üzere hapse atıldı. Kaçı farklı konularda birçok mağduriyet yaşadı. Sırf siz adam gibi muhalefet yapamadığınız için, onca genç delikanlı ve genç kızın hayatı karardı” diye yazdı.

Geçmişte “CHP’den bir cacık olmaz” sözünden dolayı kendisini karalamaya kalkanların şimdi çıkarları gereği CHP’yi acımasızca eleştirdiklerini ifade eden Bayraktar, eleştirisini şöyle dile getirdi:

“Çaresizlikten oy vermekle, gönülden ve inanarak oy almanın utancını duyar mısınız bilmem? Gerçi çaresiz hissetse bile sırf size ders vermek için oy vermeyecek çok gönlü kırık insan da olacak önümüzdeki seçimlerde.

Umarım aklınızı başınıza alırsınız. “Başbakan tarih önünde hesap verecek” demeniz yetmez; biraz da kendi vereceğiniz hesabın farkına varın.

O zaman da seçime çok az kalmıştı, şimdi de seçime çok az var. O zaman da sağlam muhalefet edip, çok çalışıp, halka inmeniz, fikir ve icraat sergilemenizi bekliyorduk, şimdi de. O zaman da kendi içinizde üçe bölünmüş, birbirinizi yemekle meşguldünüz, şimdi de…

Siz, adam gibi muhalefet yapabilseydiniz, Gezi Parkı bahanesiyle binlerce genç sokaklara dökülüp başlarına bunca işi açmazlardı. Bu uğurda kaç kişi öldü, kaçı sakat kaldı, kaçı tutuklu yargılanmak üzere hapse atıldı. Kaçı farklı konularda birçok mağduriyet yaşadı. Sırf siz adam gibi muhalefet yapamadığınız için, onca genç delikanlı ve genç kızın hayatı karardı. Hiç birinin dokunulmazlığı yok ama mangal gibi yürekleri var…

Sonuç; halkın partiye olan inancı ve güveni tükenmeye devam ediyor. Yine ülke seçimlere doğru yol almakta, CHP de yine aynı tasla, aynı hamamda yıkanmakta…”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: