9 Mayıs 2013 Perşembe

Erken teşhisle 5 kadının kanserden kurtulmasına vesile olan Keziban Bozdemir, “Yılın Ebesi” seçildi

Yozgat'ta "Yılın Ebesi" seçilen Keziban Bozdemir
Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Bahadın beldesinde görev yapan ve yüzde 90’ını sağlık taramasından geçirdiği belde ile köylerdeki kadınlardan 5 kişinin sağlık durumu hakkında erken teşhiste bulunarak kanserden kurtulmalarına vesile olan Keziban Bozdemir, “Yılın Ebesi” seçildi.

Fedâkâr ebe, “Aileler, hastalarını güvenebilecekleri birileri olmadan, sevk edildikleri büyük şehirlere gönderemediğinden, ben hastalarımı gruplar hâlinde Ankara’daki üniversite araştırma hastanelerine götürerek kendilerine refakat ettim” dedi.

Bozdemir, Sağlık Bakanlığı’nın 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Mardin Erdoba Oteli’nde düzenleyeceği ve bütün illerden gelecek olan ebelerin katılacağı törende ‘Yılın Ebesi Plaket Ödülü’ alacak.

Başarılı ebe

Yozgat Kanser Araştırma Merkezi ile koordineli olarak çalışan ebe Keziban Bozdemir, Sorgun İlçesi’nin Bahadın beldesi ve köylerinde kadınların yüzde 90’ını sağlık taramasından geçirdi. Bozdemir, bu kadınlardan 4’üne meme kanseri, birine de rahim kanseri teşhisi koydu. Kanser olan kadınlar, erken teşhis sayesinde bu hastalığın pençesinden kurtuldular.

Ebe Keziban Özdemir, hasta ve aileleri ile birlikte tedavi sürecinin hassasiyetle takip edilmesinin hastalığın teşhisinden daha önemli olduğunu belirterek, hastaların tedavi için Ankara’ya üniversite araştırma hastanelerine sevk edilerek tedavilerine burada ücretsiz olarak devam edildiğini kaydetti. Özdemir şunları söyledi:

“Aileler, hastalarını güvenebilecekleri birileri olmadan büyük şehirlere gönderemediğinden, ben hastalarımı gruplar hâlinde Ankara’daki üniversite araştırma hastanelerine götürerek kendilerine refakat ettim. 2011’den bu yana taramalarımızı sürdürüyoruz. Taramayı bir defa tamamladıktan sonra hastalarımızdan hamile ve lohusalık dönemleri geçenler için bu taramaları tekrar yapıyoruz.”

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç da Sağlık Bakanlığı’nın 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Mardin Erdoba Oteli’nde düzenleyeceği bir törende bütün illerden gelecek olan ebelere ‘Yılın Ebesi Plaket Ödülü’ verileceğini kaydetti.

Kaymakam Kılıç, Yozgat’ı temsilen Keziban Özdemir’in de bu ödüle lâyık görüldüğünü söyledi. Kılıç, “Sorgun’dan yılın ebesi ödülüne lâyık görülen Keziban Özdemir, bizi gururlandırarak ilimizi temsilen ödül almaya gidecek. Dilerim, bu başarısı diğer sağlık personellerine ve tüm kurumlara örnek teşkil eder” dedi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Erken teşhisi ile bir milletin geleceğini kurtaranlar var ama kimsenin gözü görmüyor.Allah kimseyi kör etmesin.