28 Mayıs 2013 Salı

Ata Holding Yozgat’a yatırım yapmayı düşünüyor

Yatırım hedefinde Yozgat da var
Yatırımcılarına düzenli kira geliri sağlamayı hedefleyen ATA GYO (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı), bu kapsamda Anadolu’ya yatırım yapma kararı aldı. Şehir merkezindeki gayrimenkulleri alan firma, bunlardan yıllık %10 kira getirisi ve % 20 temettü dağıtmayı hedefliyor.

ATA GYO Genel Müdürü Cengiz Foan, yeni yatırım hedefleri doğrultusunda yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“İlk planda büyükşehirlerde olmayacağız. Hedefimizde tüm iller var. Bunun için de sürekli araştırma yapıyoruz. Son 4 ayda 30 ayrı şehir dolaştım. Birçoğunda büyük potansiyel olduğunu gördüm. Adana, Ordu, Samsun, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Çorum gibi şehirlerde ihtiyaç var. Şehirlerin ya caddeleri ya da büyük meydanları var. Buralar bir çekim merkezi oluyor. Büyük markalar da buralarda olmak istiyor. Ama GYO’lar genelde buralara yatırım yapmıyorlar.”

9 sektörde faaliyette bulunuyor

Türkiye’nin en büyük barajı olan Urfa’daki Atatürk Barajı’nın yapımını gerçekleştiren Ata İnşaatı da bünyesinde barındıran Ata Holding’in temelleri, 1969 yılına kadar gidiyor. İnşaatın yanı sıra gıda, finans, teknoloji, turizm, lojistik, yapı malzemesi, moda, dış ticaret ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Hiç yorum yok: