21 Şubat 2012 Salı

Yozgatlı işadamı Erdoğan Akdağ’dan
İstanbul Büyükada’ya 20 milyon Dolarlık yatırım

Yozgatlı işadamı, Yibitaş’ın eski patronu, TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi Erdoğan Akdağ, İstanbul Büyükada’daki 30 dönümlük araziye 5 yıldızlı otel ve lüks villalar yaptırıyor.

‘Prens adaları’nın en büyüğü Büyükada’da 5 yıldızlı bir otel projesinin yapımına başlandı. İstanbul adalarındaki ilk 5 yıldızlı turizm tesisine şimdiden birçok uluslararası zincir talip.

1970 yılından beri faaliyet gösteren Seferoğlu Turistik Tesisleri bölgesinin yaklaşık 30 dönümlük alanına Akdağ Turizm 5 yıldızlı bir otel inşa ediyor. Akdağ Turizm, 2008 yılında aldığı araziye, 10 blok halinde villalar, sahile 3 katlı bir otel ve arazide bulunan 100 yıllık bir yalının restorasyonuyla birlikte yaklaşık 20 milyon dolarlık bir yatırım yapıyor.

Yozgatlı işadamı, Yibitaş’ın eski patronu Erdoğan Akdağ, daha önce yaptığı açıklamada, “Büyükada’da bir otel ve marina yatırımı yapacağız. Seferoğlu’nun 30 dönümlük yerini aldık. Onaylar bekleniyor” demişti.

3 Michelin yıldızlı şef

TBMM’nin verdiği Üstün Hizmet Ödülü sahibi de olan Erdoğan Akdağ’ın kurduğu turizm şirketi Akdağ Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı oğlu Bahri Akdağ yapıyor. Bahri Akdağ, Büyükada’ya 3 Michelin yıldızlı bir şef getirmek isteğini geçen yıl açıklamıştı.

5 yıldızlı otel kompleksinde SPA, marina, plaj ve restoranlar olacak.
İnşaat çalışmalarında denize dolgu da yapılarak, tesislerin sahil bölümünün uzatılacağı belirtiliyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

y'b'tas dan vur voleyi adalarda don koseyiii