23 Haziran 2011 Perşembe

Yozgat Belediyesi’nin 69 milyon Lira borcu var

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, daha önce mülkiyeti belediyeye ait olan Et ve Süt Entegre Tesisleri’nin (BESET), belediyenin İller Bankası’na olan borcuna mahsuben 17 milyon Lira karşılığında Et ve Balık Kurumu’na (EBK) devredildiğini, belediyenin hâlen 69 milyon Lira borcu olduğunu açıkladı.

‘Merhaba Yozgat’ gazetesinin “Belediyeyi BESET de kurtaramadı” başlığıyla yayınladığı habere göre, Yozgat Belediyesi’ni 2004 yılında 120 milyon Lira borçla devraldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Başer, yapılandırma ile birlikte borcun 86 milyon Liraya düşürüldüğünü, BESET’in EBK’ya devri sonucunda da bu borcun 69 milyon Liraya düştüğünü anlattı.

Yusuf Başer, ‘Merhaba Yozgat’ gazetesine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Kalan borç ise her ay İller Bankası’ndan gelen paradan yüzde 40 kesilerek ödeniyor. Ancak bizim tek tesellimiz, Yozgat gibi tarım ve hayvancılığı teşvik edecek, işçi alımını, istihdamı körükleyecek ve Yozgat’a çok büyük bir katkı sağlayacak Et ve Balık Kurumu gibi bir müessesenin Yozgat’a kazandırılmış olmasıdır. Bunda öncelikle Sayın Başbakanımızın, Cemil Çiçek’in, Bekir Bozdağ’ın ve diğer vekillerimizin çok büyük faydaları oldu. Her yerde böyle işletmeler özelleşirken Yozgat’a böyle bir kurumun gelmesini bizim açımızdan bir şans olarak görüyorum. Şimdilik 70 kişi istihdam edilecek. İlerleyen zamanlarda bu sayı 150’ye çıkarak Et ve Balık Kurumu’nda 150 kişi istihdam edilmiş olacak.”

Hiç yorum yok: