10 Haziran 2011 Cuma

En fazla kadro Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na

Sürur Öztürk

“Tarım ve hayvancılığın yıldızı parlayacak” başlıklı yazımda özetle, bakanlıklarda önemli değişiklikler yapıldığını, (12 Haziran seçiminden sonra) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın yerine de “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı”nın kurulacağını, bunun da tarım ve hayvancılığın yıldızının parlayacağının bir işareti olduğunu ifade etmiştim.

O yazımda, ‘Yeni Türkiye’nin bu yeni döneminde, halkın büyük bir kısmının geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığı Yozgat’ın, şanslı illerden birisi hâline gelebileceğini, Yozgat’ın, bu yeni dönemi kendisi için büyük bir fırsata dönüştürebileceğini kaydetmiştim.

Bu konuda önemli bir not daha ilâve etmek istiyorum.

9 yeni bakanlığın teşkilat ve görevleri hakkındaki kanun hükmünde kararnameler, dün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yeni yapılanma için toplam 118 bin 409 yeni kadro tahsis edildi.

9 yeni icracı bakanlık içinde en fazla kamu görevlisi, 50 bin 818 kadro ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ayrıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Anadolu’daki birimlerine de 43 bin 405 yeni kadro tahsis edildi.

Bu da gösteriyor ki, yeni dönemde tarım ve hayvancılık politikalarında önemli değişiklikler ve iyileştirmeler yapılacak.

Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan hemşehrilerime bir kere daha hatırlatmış olayım; Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da tarım ve hayvancılığın yıldızı parlayacak. Geleceğe yönelik planlamalarınızı yaparken, bu gelişmeyi göz ardı etmeyin.

(surur-ozturk@hotmail.com)
(Fotoğraf: Döven / hasbekliomer.com)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

köyler bomboş oldu göç köyleri viran etti. eski adı tarım bakanlığı yeni adı gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı olan bakanlık şimdilerde yalnızca yaşlı kimsesiz ve mecburen köylerde kalan yaşlıları ve fakir köylüye nasıl hayvancılık yaptıracak. önce köylere dönüş teşvik edilip köyde yaşam cazip hale gelmedikçe istediğiniz kadar isim değişikliğine gidin projeler yapın olmaz. niye? bu gün köylerde yaşayanların çoğu oğlunun bakmadığı kızının evine koymadığı ihtiyarlarımız, yöresel tabirle "dona işeyenler" kaldı köylerde gel de tarım ve hayvancılığı geliştir.