3 Haziran 2011 Cuma

AK Parti binasına MHP bayrağı asmak istediler

Yozgat şehir merkezinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılacağı miting öncesinde, MHP İl Teşkilatı ile AK Parti İl Teşkilatı arasında ‘parti bayrağı asma’ gerilimi yaşandı.

Dün gece MHP’li bir grup, Bahçeli’nin bu gün miting düzenleyeceği Cumhuriyet Meydanı’nın tam karşısında yer alan ve AK Parti İl Başkanlığı’nın da bulunduğu binada asılı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın posterini indirerek, yerine MHP bayrağı astı.

Durumdan haberdar olan AK Parti İl Teşkilatı, İlçe Seçim Kurulu Hakiminin kararı ve emniyet görevlilerinin müdahalesiyle, Başbakan Erdoğan’ın MHP’liler tarafından indirilen posterini binaya tekrar astı.

Başbakan Erdoğan’ın posterinin tekrar asılmasından rahatsız olan yaklaşık 100-150 kişilik MHP’li bir grup, İl Başkanlığı önünde toplanarak tepki gösterdi.

Çakır’dan, Kılıçdaroğlu’nun suçlamasına destek

MHP Yozgat Milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır, AK Parti İl Başkanlığı önünde tepki gösteren MHP’li gençlere seslenerek, şunları söyledi:

“Polis kendisine verilen görevi yerine getiriyor. Ancak bu emri verenler Türkiye’de kendilerinden başka bir sese, renge ve görüşe tahammül etmeyen baskıcı idarenin mahallî idareci ve yöneticileridir. Onlar kendilerine söylenenlerden hiçbir şey alınmamaktadırlar. Daha dün onlar en sert şekilde söylenildiği halde bu işi yapmaya devam ediyorlar. Bir ilin idareci yöneticileri olmak yerine AK Parti’nin il başkan yardımcılığına soyunuyorlar. Polisleri anlayın, fakat öbürlerini asla anlamayın ve affetmeyin. Seçimde gereğini yapın.”

Çakır, Kılıçdaroğlu’nun sözlerine atıf yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Haziran’da Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Vali Şentürk’e yönelik sert ifadeler kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, “Yozgat Valisi, ya adam gibi görevini yap ya da istifa et, AK Parti’nin koltuğuna otur. Ya adam gibi valilik yap ya da partinin koltuğunda otur. Bindiğin arabadaki bayrağı indir. Allah aşkına hangi düzenle karşı karşıyayız?” diye konuşmuştu.

AK Parti aynı şeyi MHP'ye yapsaydı ne olurdu?

Bazı yerel gazetelerde, Bahçeli’nin bu gün düzenleyeceği miting sebebiyle, Başbakan Erdoğan’ın posterinin AK Parti İl Başkanlığı’ndan izin alınarak indirildiği ancak varılan mutabakata rağmen, AK Parti yönetiminin posteri tekrar astığı iddia edildi.

Yozgat Muhabir’in görüştüğü üst düzey bir AK Parti yetkilisi ise, bu iddianın tamamen asılsız olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Biz, genel başkanımızın posterinin kendi parti binamızdan indirilip yerine MHP bayrağının asılması konusunda MHP ile nasıl mutabakata varmış olabiliriz? Böyle saçma bir iddia olabilir mi? Acaba aynı durum MHP için söz konusu olsaydı; yani biz, MHP İl Başkanlığı’ndan MHP bayrağını indirip yerine AK Parti bayrağını asmış olsaydık, acaba MHP’liler buna nasıl tepki gösterirlerdi?..”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: