19 Ocak 2011 Çarşamba

Yozgat, canlı hayvan kesim merkezi hâline gelecek

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Yozgat Belediyesi’nin Pınar şirketi tarafından işletilen ve Et Balık Kurumu’na devredilen et ve süt entegre tesisinin bölgenin canlı hayvan kesim merkezi hâline geleceğini, burada kesimi yapılacak hayvanların da Yozgat’ta yetiştirilmesine çalışılacağını söyledi.

Yaşar Holding bünyesindeki Pınar Gıda Grubu’na bağlı olarak kurulan Anadolu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., “Orta ve Doğu Anadolu Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında 2000 yılında Yozgat’ta faaliyete geçmişti. Mülkiyeti Yozgat Belediyesi’ne ait Pınar Şirketi tarafından işletilen Et ve Süt Entegre Tesisi, kira sözleşmesinin sona ermesinin ardından Et ve Balık Kurumu’na devredildi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Yozgat Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, Pınar Şirketi tarafından kirayla işletilen ve mülkiyeti belediyeye ait Yozgat’taki et entegre tesislerinin, belediyenin borcuna karşılık Hazine’ye devredilmesine yönelik yaklaşık 1 yılı aşkın süredir çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.

Pınar şirketinin sözleşmesinin dün itibariyle bittiğini kaydeden Çiçek, tesisin dün Et ve Balık Kurumu’na devir işleminin yapıldığını kaydetti.

Orta Anadolu Bölgesi’nde Et ve Balık Kurumu’na ait bir tesisin bulunmadığına dikkat çeken Çiçek, şunları kaydetti:

“Bu haftanın sonu veya önümüzdeki haftanın başı itibariyle Et ve Balık Kurumu yetkilileri Yozgat’a gelerek çalışmalarına başlayacaklar. Bu tesis, sadece Yozgat’ın ihtiyacını karşılamak üzere kazandırılmış bir tesis değil. Aynı zamanda Çorum, Tokat, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, bir noktada Kırıkkale’nin et kesim merkezi hâline gelecek. Sadece kesim işleriyle de uğraşılmayacak. Yozgat’ta büyük ve küçükbaş hayvancılığın arttırılması konusunda hem teşvikler verilecek hem eğitimler verilecek, hem de burada kesimi yapılacak hayvanların Yozgat’ta üretimi temin edilmeye çalışılacak. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra da Yozgatlı hemşehrilerimizin iştirakiyle açılışını gerçekleştireceğiz.” (Kaynak: zaman.com.tr)

Hiç yorum yok: