29 Haziran 2010 Salı

Hızlı tren çalışmaları hızla devam ediyor; Yerköy-Sorgun viyadükleri Ağustos’ta tamamlanacak

Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Demiryolu Hattı’nda yer alan Yerköy-Sorgun arasındaki 6 viyadüğün yapım çalışmalarının ağustos ayında tamamlanacağı bildirildi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sivas Valisi Ali Kolat ile birlikte Ankara-Yozgat-Sivas demir yolu inşaatı altyapı çalışmalarının devam ettiği Yozgat’ın Yerköy İlçesi’ne giderek, incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Yozgat Valisi Necati Şentürk, şunları söyledi:

Viyadükler Ağustos sonunda bitecek

“Bilindiği gibi burada 6 viyadük var, 3 tane de tünel yapılacak. Gördüğümüz kadarıyla çok hızlı ve hummalı ve çok kaliteli bir çalışma var. Viyadüğü inceledik, hakikaten yüksek kapasitesi var, ileri teknoloji kullanılmış, depreme son derece dayanıklı ve Ağustos ayının sonuna kadar viyadüklerin biteceğini öğrendik. Bu da işin ne kadar hızla devam ettiğinin göstergesidir. Planlanan süre içerisinde bu hizmet bitecek. İlk etapta Yerköy-Sivas arasındaki 287 kilometrelik hattın alt yapısı yapılacak.”

Sivas Valisi Ali Kolat da, demir yolu projesinin tamamlanmasıyla birlikte mevcut seyahat süresinin 12 saatten 2 saat 51 dakikaya, yaklaşık 21 saat olan İstanbul-Sivas arası ulaşımın da 5 saat 49 dakikaya ineceği söyledi. Vali Kolat, şöyle konuştu:

Kolat: Yerköy-Sorgun arasında ciddi bir çalışma var

“Çalışmaların son derece hızlı yürüdüğünü gördük, viyadük çalışmaları, sanat çalışmaları, dolgular, yarmalar devam ediyor. Özellikle Yerköy ile Sorgun arasında ciddi bir çalışmanın olduğunu gördük. Ayrıca ilgililer, görevliler, yetkililer bizi bu konuda bilgilendirdiler. Bu çalışmaların kısa sürede sonuçlanacağını ümit ediyorum. Biz de Sivaslılar olarak hızlı trenin bir an önce devreye girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Vali Şentürk, hattın ulaşıma açılmasıyla bölge ekonomisine, sanayisine, ticaretine ve insanların her alandaki ulaşımına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Viyadükler 9-10 şiddetindeki depreme dayanıklı

Demir yolu Proje Müdürü Mustafa Özcan da, Yerköy ilçesi yakınlarında büyük bölümü tamamlanan viyadüğün bölgedeki en uzun viyadük olduğunu, bu viyadüğün uzunluğunun bin 175 metre olduğunu bildirdi. Yerköy-Sorgun arasında 6 viyadüğün bulunduğunu belirten Özcan, “Toplam 6 bin 700 metre civarında, 3 tane tünelimiz var, onların uzunluğu da; 695 metre biri, 175 metre biri, diğeri ise 4 bin 870 metre uzunluğunda” diye konuştu.

Özcan, viyadüklerin ağustos ayı sonuna kadar bitirileceğini, yapılan viyadüklerin 9-10 ve üzeri şiddetindeki depreme dayanıklı olduğunu kaydetti.