14 Ağustos 2009 Cuma

Başhoroz Köyü, sembol olarak horozu seçti

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Başhoroz Köyü'nün Muhtarı Tuncay Koç, köyün amblemi olarak horoz resminin kullanılmasına karar verdiklerini bildirdi. Köyün girişindeki tabela da yenilenerek, üzerinde horoz resmi bulunan tabela dikildi.

Boğazlıyan Çağlayan gazetesinin haberine göre, Başhoroz Köyü sakinleri, köyün amblemi olarak “Horoz” resminin kullanılmasına karar verdi. 29 Mart Mahallî İdareler Seçimi'nde Başhoroz Köyü'ne muhtar seçilen Tuncay Koç, köyün girişinde bulunan eski levhayı kaldırtarak, üzerinde horoz resmi olan tabelayı diktirdi.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında kesin bilgi olmamakla birlikte şifahen gelen bazı rivayetlerin olduğunu anlatan Muhtar Koç, bir rivayete göre Başhorozluların Orta Anadolu’dan gelen Türk Boylarından Bozoklar koluna mensub olduklarını söyledi.

Muhtar Tuncay Koç, Kayseri’nin İncesu ve Özvatan ilçesinde Başhoroz ismini taşıyan mahalleler ve soy adları olduğuna işaret ederek, Başhoroz isminin bilinçli olarak daha sonra gelen nesiller tanışsınlar, buluşsunlar diye kullanıldığının söylendiğini ifade etti.

Muhtar Koç, köy sakinlerinin isteği üzerine köyün girişine horoz resimli, “Başhoroz Köyü hoş geldiniz” tabelasının konulduğunu belirtti.