4 Ocak 2016 Pazartesi

Sarıkamış şehitleri özel bir merasimle anıldı

Gençler, Sarıkamış şehidleri için yürüdüler
Sarıkamış Harekâtı’nın 101. yıldönümü münasebetiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı”, Yozgat’ta da gerçekleştirildi.

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma programında katılımcılar, Sarıkamış türküsü eşliğinde İl Müdürlüğünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş yaptılar. Cumhuriyet Meydanı’nda, saygı duruşunun ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından, Sarıkamış Harekâtı’na dair konuşmalar yapıldı. Programın sonunda, şehidlerimizin ruhuna Kur’ân-ı Kerîm okundu, dualar edildi. Katılımcılara, o tarihte harekâta katılan askerlerin yedikleri buğday çorbası ikram edildi.

Çocuklar öğrendiler
Gençler tekrar hatırladılar
Programa Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Yozgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarsalan, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, yaptığı konuşmada, Sarıkamış şehitlerini minnet ve saygıyla andıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

‘Ecdadımız fedakâr, gençliğimiz ve insanımız vefakâr’

“Bu gün burada, gençlerimizle, çocuklarımızla, insanımızla beraber geçmişimizde ecdadımızın yaşadığı günleri, ecdadımızın göstermiş olduğu fedakârlıkları sizlerle beraber tekrar anmak, bu günü sizlerle beraber anlamlı bir hâle getirmek istedik. Bu amacımıza da ulaştığımızı düşünüyorum. Baktığımız zaman gerçekten küçük yaşta bile çocuklarımız var. Çok güzel bir katılım var. Asıl amacımız, ecdadımızın Sarıkamış’ta bu soğukta, kış şartlarında açlık ve değişik imkânsızlıklar içerisinde bizlerin bu güne gelebilmemiz için, bağımsızlığımızı sağlayabilmemiz için yaptıkları fedakârlıklardır. Buradaki anma programında sloganımız, ‘Ecdadımız fedakâr, gençliğimiz ve insanımız vefakâr’ diyoruz. Onları hiçbir zaman unutmuyoruz. Sizlerle beraber onları her zaman anıyoruz. Ben tekrar Sarıkamış şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlara minnettarlığımızı ve şükranlarımızı bildiriyoruz.”

Askerler ne yediyse, gençler de onu yediler

Hiç yorum yok: