3 Ağustos 2015 Pazartesi

Sürmeli Şenlikleri, el sanatları sergisiyle başladı

Başkan Arslan ve Vali Yazıcı, sergideki ürünleri incelediler
Yozgat’ta bu yıl 16’ncısı düzenlenen ve 3-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Sürmeli Şenlikleri” başladı.

Terör olaylarında Yozgat da dahil olmak üzere Türkiye’nin değişik şehirlerinden asker ve polislerimizin şehid olmaları sebebiyle iptal edilip edilmeyeceği tartışma konusu olan şenliklerin, terör yoluyla oluşturulmak istenen huzursuzluk ortamına engel olmak gerekçesiyle iptal edilmemesine karar verilmişti.

Şenliğin açılış programı çerçevesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda “Yöresel El Sanatları Sergisi” açıldı. 13 İlçe Halk Eğitim Merkezi, Merkez İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Sorgun Engelliler Dayanışma Derneği’nin katıldığı sergide, kursiyerlerin hazırladıkları yöresel ürünler sergileniyor.

Her yıl daha da kalkınan bir Yozgat için…

Vali Yazıcı
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, şenliklerin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin stratejik önemi sebebiyle, dış güçlerce Anadolu insanının huzuruna gölge düşürme çabalarının her zaman devam edeceğini ifade etti. Yazıcı, “Ancak bizler, kültürümüzü ifade edebileceğimiz, misafirlerimizi ve kendimizi avutup muhabbet ortamında buluşabileceğimiz bu etkinliklerin olmasında ve devamında fayda olduğunu düşünüyorum” dedi. Vali Yazıcı, şöyle konuştu:

“Bizim, Yozgat insanına hizmet borcumuz var. Eğer istatistiklere bakılırsa, Türkiye Cumhuriyeti’nde tepesinden tırnağına kadar, yedisinden yetmişine kadar bayrağına sadık, milletine sadık, devletini ve memleketini kendi canından üstün tutan illerin başında Erzurum gibi Yozgat da gelir. Biz bu insanlara ve bu gençlere hizmet etmeliyiz ve edeceğiz. İnşallah her geçen sene müreffeh, kalkınmış, kendine yeten ve etrafındaki bütün Yozgatlıları kendine çeken bir Yozgat’ta yaşayacağımıza inanıyorum.”

Şenliklerin iptal edilmesi terörün amacına hizmet ederdi

Başkan Arslan
Yozgat Belediye Başkanı Kâzım Arslan ise, terörün amacının hayatı durdurmak olduğunu belirterek “Şenliklerin iptal edilmesi ise bunu amacına ulaştırmış olur” dedi. Başkan Arslan, şöyle konuştu:

“Gelen tepkileri de dikkate alıyoruz; ama şu an iptal edilmesi söz konusu değil. Ayrıca güvenlikle ilgili yazışmalarımızı da yaptık. Gerekli önlemlerin de alınacağını düşünüyoruz. Kısıtlı bir bütçe ile kaliteli bir şenlik düzenlemek için çalıştık. Bunu yaparken de ilimizin ekonomisine ve tanıtımına katkısını da dikkate aldık. Ayrıca yine TRT’nin yapacağı canlı yayın da Yozgat’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır.”

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı, Başkan Arslan ve diğer davetliler sergiyi gezdiler.

Şenliğin açılış programına İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: