25 Ağustos 2013 Pazar

Bakan Yıldız: Kerpiç bir evde doğdum; geçmişimden kopmadan hizmet ediyorum

Bakan Yıldız doğduğu evde
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, doğum yeri olan Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Devecipınar Beldesi’nde düzenlenen Türkmen Pilav Şenliği’ne katıldı. Annesiyle birlikte, doğduğu kerpiç evi ziyaret ederek hatıralarını tazeleyen Bakan Yıldız, “Burada Kerpiç bir evde doğdum. Geçmişimle kopmadan, Ankara’da görev yapıyoruz. . Türkiye’de bir disiplin altında ülkemizi geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Bakan Yıldız, doğduğu topraklarda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğum yeri olan Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Devecipınar Beldesi’nde düzenlenen Türkmen Pilav Şenliği’ne katıldı. Belde girişinde hemşehrileri tarafından çoşkulu şekilde alkışlarla karşılanan bakan Yıldız, belediye parkındaki protokol çadırında, hemşehrileri ile tek tek el sıkışarak hasret giderdi.

Daha sonra hemşehrilerine hitap eden Bakan Yıldız, babaannesinin yufka ekmekle yaptığı dürümleri unutmadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Öncelikle bu doğduğum toprakta Devecipınar’da bulunmaktan duyduğum mutluluğu belirtmeliyim. Bütün hemşehrilerimle birlikte olmak, gurbetçi kardeşlerimle bir arada olup, doğduğu topraklarla ödeşenlerdenim. Burada Kerpiç bir evde doğdum. Geçmişimle kopmadan, Ankara’da görev yapıyoruz. Çünkü bizler geçmişimizle barışık, çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak istiyoruz. Hem buraya, Kayseri’ye ve ülkeme olan borcumuzu ödemek için, özel hayatımız olmaksızın devam ediyoruz. Bu pilav günü bir vesile. Bir araya gelmek için önemli bir etkinlik. Allah can sağlığı verdikçe bu törenlere hep katılacağız. Hep beraber ve biz olacağız. Türkiye’de bir disiplin altında ülkemizi geliştirmeye çalışıyoruz. İnsanımıza hizmet edeceğiz.”

İnsanları birbirlerine düşürmek için büyük bir oyun oynandığına işaret eden Yıldız, “Bu oyunlara gelmeyeceğiz” dedi. Kardeşin kardeşe düşman hâle getirildiği 80’li yılların anarşi ortamında Kayseri’de şahit olduğu bir hatırasını nakleden Yıldız, “Hiç unutmam, Kayseri’de o yıllarda aynı anne ve babadan olma kardeşin biri öldüğünde diğeri onun cenazesine gelemedi. Neden gelemedi? Farklı görüşleri nedeniyle. Bunu hiç insan kabullenebilir mi? Böyle bir şey olabilir mi? bunu hangimiz kabullenebiliriz?” diye konuştu.


“Eğer biri size ayrılıkla ilgili bir cümle sarf ediyorsa, hangi gerekçe ile olursa olsun inanmayın” tavsiyesinde bulunan Yıldız, Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Milletvekilleriyle herkesin gecesini gündüzüne katarak Türkiye’ye hizmet ettiklerini vurguladı.

Bakan Yıldız, (Büyükşehir Kanunu'ndan sonra köye dönüşen) Devecipınar Beldesi’nde katıldığı Türkmen Pilavı Şenliği’nden sonra 50 yıl önce doğduğu iki katlı kerpiç evi ziyaret ederek, doğduğu odada hasret giderdi.

Bakanın doğduğu evi ziyaretine annesi Emine Yıldız da katıldı. Bakan Yıldız, daha sonra annesi Emine Yıldız ile birlikte, belde mezarlığına giderek, burada bulunan yakınlarının mezarlarını ziyaret edip dua etti.

Daha sonra Kayseri’nin Felahiye ilçesine bağlı Kuruhöyük Köyü’ne geçen Bakan Yıldız, burada 2012’de Hakkâri’de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bekir Yeşilyurt’un ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Şehit babası Ali Yeşilyurt ile bir süre görüşen Bakan Yıldız, şehitlerin bu ülke için canlarını verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Biz şehitlerimizle ve minnetle şükranla andığımız kardeşlerimizle beraber şu anda bu ülkede hamd olsun huzuru sağlamış durumdayız. Kendileri kanlarıyla beraber bu toprağın hamd olsun savunucuları oldu. Bu güzel ülkemizin savunucuları oldu. Bizler de burada şehit ailelerimizle gazilerimizle bayramlarda ve diğer günlerde beraber olurken biz bunların sembolik tören olmasını istemiyoruz. Biz gönlümüzden, kalbimizden hissettiğimiz tarzda bunların olmasını istiyoruz. O yüzden kendilerini ziyaret edelim istedik. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bekirimize de tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz.”

Şehit babası Ali Yeşilyurt ise devletin her zaman yanlarında olduğunu dile getirerek, “Bakanımıza geldikleri için teşekkür ederim. Allah razı olsun. Devletimiz yanımızda sağ olsun” dedi.

Ziyarete Kayseri Valisi Orhan Düzgün de katıldı.

Hiç yorum yok: