4 Temmuz 2013 Perşembe

Söksen de yaranılmıyor diksen de

Dikilen ağaçlardan da rahatsız oldu!..
Aslı Aydıntaşbaş
Taksim Gezi Parkı’ndan birkaç ağacın sökülerek başka bir alana taşınması bahane edilerek başlatılan sokak eylemlerine başından beri destek veren Milliyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gezi eylemlerinden sonra parkı ağaçlandırmasından da rahatsız oldu.

Aydıntaşbaş, bu günkü twitter mesajında, “Birileri Kadir Topbaş’ı durdursun. Gezi Parkı’na o kadar yeni ağaç dikiyor ki, şehrin ekosistemi bozuldu. Etiler’de bile hava çok nemlendi” diye yazdı.

Gezi Parkı’nda yapılan değişiklikler

Taksim Gezi Parkı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, devam eden düzenleme çalışmalarıyla Taksim Gezi Parkı’nı 8 bin metrekare daha büyüterek 58 bin metrekareye çıkartıyor.

Taksim Gezi Parkı, 58 bin m2’lik bir yeşil alan hâline geliyor. Son çalışmalarla, 558 olan ağaç sayısı 704’e, dikilen mevsimlik çiçek sayısı da 322 bine ulaştı.

Taksim Gezi Parkı’nın Cumhuriyet Caddesi yönünde ve alt kısmında kalan dükkânların enkazının kaldırılmasının ardından, bu alanın da yeşillendirilmesi çalışmasına başlandı. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan dükkânların yıkılarak tasfiyesi ile, 8 bin metrekarelik bir alan daha kazanıldı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: