8 Temmuz 2013 Pazartesi

Savcıdan kaymakama dolaylı eleştiri mi?

Evrensel gazetesinde “Erdoğan’a yuh diyen sanatçıya gözaltı” başlığıyla dün yayınlanan habere göre, Yozgat’ın Çayıralan İlçesi’na bağlı Evciler Beldesi’nde düzenlenen bir festivalde türkü söyleyen yerel sanatçı, “Yuh” adlı türküyü “Erdoğan’a da yuh” diyerek bitirince jandarmalar tarafından gözaltına alındı.

Habere göre, festivalin sunuculuğunu yapan Ali Demirer de “Çayıralan’ın geniş bir doğası var. Doğaya sahip çıkmak çapulculuksa ben de çapulcuyum” sözlerinin ardından gözaltına alındı. Çayıralan ilçesine yürüyen köylüler Çayıralan Komutanlık binası önünde oturma eylemi yaptı.

Evrensel’in haberinde köylülerin, gözaltına alınanlar serbest bırakılana kadar eylemlerini devam ettireceğini söylemeleri üzerine bölgeye gelen savcının, “Kaymakam demokratik hakkını kullanarak festivali terk etmiş. Siz de demokratik hakkınızı kullanmışsınızİ ama kaymakam neden şikâyet etmiş anlayamadık” dediği ileri sürülüyor. Haberde, “Bunun üzerine gözaltına alınanlar birer birer serbest bırakılmaya başlandı. Köylülerin eylemi herkes bırakılana kadar devam edecek” ifadesi kullanılıyor.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: