8 Temmuz 2013 Pazartesi

Can Paker, Soros’un vakfından neden uzaklaştırıldı?

Can Paker - George Soros
Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı’nın (TESEV) yanı sıra, dünyaca ünlü spekülatör George Soros’un pek çok ülkede kurduğu Açık Toplum Vakfı’nın Türkiye şubesinin de bir dönem başkanlığını yürüten Can Paker, Balyoz darbe planı konusunda tarafsız kaldığı ve AK Parti’ye yakın durduğu gerekçesiyle yönetimden uzaklaştırıldığını iddia etti.

Türkiye gazetesinde “Can Paker’e Soros darbesi” başlığıyla yayınlanan habere göre Paker’in bu açıklamaları, gazetenin muhabiri Fatih Vural’ın önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan ve Can Paker’in hayatının anlatıldığı “Geriye Bakmak Yok-Can Paker Kitabı” isimli kitapta yer alıyor.

Habere göre, 3 yıl önce başlayan operasyonun bitiş noktasını, o sırada dünya üzerindeki bütün Açık Toplum kurumlarının genel direktörü olan Aryeh Neier’in şu sözleri belirledi:

“Sen Türkiye’de AK Parti’ye çok yakın birisi olarak gözüküyorsun. Halbuki biz AK Parti’ye muhalefet etmek istiyoruz. Onun için senin Açık Toplum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan da uzaklaşmanı istiyoruz.”

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Hiç yorum yok: