14 Temmuz 2013 Pazar

Başbakan Yardımcısı Bozdağ:
MHP ‘evet’ dediği görüşten dönmüş durumdadır

Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni Anayasa konusunda bu gün yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Bozdağ, “Öyle görünüyor ki MHP yeniden bir değerlendirme yapıp önce ‘evet’ dediği görüşten şimdi dönmüş durumdadır” dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) iftar programına katılmak üzere Almanya’ya giden Bozdağ, hareketinden önce Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda muhabirlerin sorularını cevapladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni anayasa çalışmalarına dair açıklamalarını değerlendiren Bozdağ, 2 yıldır çalışan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun, kendisine tayin edilen sürenin 31 Aralık 2012’de dolmasına rağmen çalışmalarını sonlandıramadığını belirtti.

Bozdağ, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in parti liderlerine yaptığı ziyaretler sonucunda, 1 Mayıs’a kadar yeni bir sürenin ortaya çıktığına işaret ederek, “Ondan sonra da bitmeyince 1 Temmuz’a kadar ilâve bir süre alındı. Yaklaşık 2 yıl oldu. Henüz 48 madde üzerinde bir uzlaşma var. 150 civarında maddenin görüşüldüğünü görüyoruz. Bunun geri kalan 102 maddesi üzerinde şu ana kadar bir mutabakat yok” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konu hakkında “Bunca zaman çalışıldı. Üzerinde uzlaşılan 48 madde var. Gelin bu 48 maddeyi yasalaştıralım” şeklinde çağrıda bulunduğunu hatırlatan Bozdağ, şöyle konuştu:

“Tabii buna MHP Grup Başkanvekili Sayın Mehmet Şandır, parti adına yaptığı açıklamada, sayın Başbakanımızın bu çağrısına destek verdiklerini, hatta bu görüşün sayın Bahçeli tarafından Meclis Başkanı’na da iletildiğini ifade etti. Ama aradan bir veya iki gün geçti, Sayın Bahçeli, bugün başka bir açıklamada bulundu. ‘Biz buna destek vermeyeceğiz şeklinde’ bir değerlendirmesi oldu.”

Bozdağ, grup başkanvekillerinin genellikle grup başkanı adına konuştuklarını bildiklerini belirterek, “Grup başkanı da Sayın Bahçeli’dir. Şandır’ın, Sayın Bahçeli ile istişare etmeden konuşması, bu gibi bir konuda açıklama yapması, pek olası gözükmüyor; ama öyle görünüyor ki MHP, yeniden bir değerlendirme yapıp önce ‘evet’ dediği görüşten şimdi dönmüş durumdadır. Tabii kendi kararlarıdır” diye konuştu.

Hiç yorum yok: