22 Haziran 2013 Cumartesi

Bozdağ: Dün ‘ordu göreve’ diyorlardı,
bugün ‘küresel sermaye göreve’ diyorlar

Bozdağ: Geçmişte 'ordu göreve' diyenler, şimdi küresel sermayeyi yardıma çağııyor
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Cumhuriyet mitinglerinde meydanlara inenlerin gezi eylemlerinde de meydanlarda olduklarını belirterek, “O zaman orduyu göreve çağırıyorlardı, şimdi küresel sermayeyi göreve çağırıyorlar. O zaman Türkçe konuşuyorlar, Türkçe sloganlar atıyorlardı, şimdi dünyayı harekete geçirmek için İngilizce dezenformasyon yapıyorlar” dedi.

İl Danışma Meclisi Toplantısı

Yozgat AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul’un Beyoğlu İlçesi’ndeki Taksim Gezi Parkı’nda başlatılan ve ardından Türkiye geneline yayılan sokak eylemlerini değerlendirdi.

‘Küresel sermaye göreve!..’

Cumhuriyet mitinglerinde meydanlarda olanların, Gezi Parkı olaylarında da meydanlarda olduğunu ifade eden Bozdağ, “İşçi Partisi’nden DHKP/C’sine, CHP’sinden SDP’sine, ÖDP’sinden EMEP’ine kadar pek çok siyasi partinin ve illegal yapının, eş zamanlı işin içinde olduğunu görüyoruz. Cumhuriyet mitinglerinde meydanda kimlerse hepsi yine meydanda. O zaman orduyu göreve çağırıyorlardı, şimdi küresel sermayeyi göreve çağırıyorlar. O zaman Türkçe konuşuyorlar, Türkçe sloganlar atıyorlardı, şimdi dünyayı harekete geçirmek için İngilizce dezenformasyon yapıyorlar” dedi.

Ağaçların arkasındaki karanlık yüzleri iyi biliyoruz

Gezi Parkı olaylarındaki senaryoyu yazanları, yönetenleri, oyunculuğunu yapanları ve figüranları gayet iyi tanıdıklarını belirten Bozdağ, “Milletimiz de iyi biliyor. Gezi Parkı’ndaki ağacın arkasındaki karanlık yüzleri çok iyi biliyoruz. Onların karanlık planlarını, Türkiye’ye dair beklentilerini de çok iyi biliyoruz. Türkiye üzerine oyun oynayanlara, hesap yapanlara, tuzak kuranlara bir kez daha diyoruz ki eliniz yine boş döneceksiniz. Artık o tuzakların, o hesapların, o düzenlerin netice alacağı Türkiye yoktur. Artık şapkasını alıp giden liderler yoktur, Tayyip Erdoğan gibi milletinin sesi olan liderler vardır” diye konuştu. Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“12 Mart 1971 muhtırası geldiği zaman parlemento, muhtırayı alkışlarla karşıladı. Muhtırayı alkışlayan bir parlemento, onun önünde kös kös oturan koca koca genel başkanlar... Her dönemde bu milletin rotasını değiştirmek isteyenlere bu milletin temsilcileri maalesef boyun eğmişlerdir. O zaman da onların düdüğü ötmüştür. Artık Türkiye’de bu millete rağmen kimsenin düdüğü ötmeyecektir, öttüremeyecekler Allah’ın izniyle.”

Konuşmasında ‘basın özgürlüğü’ tartışmalarına da değinen Bozdağ, medyadaki tekelin kırıldığını, tek sesli bir medya yapısının çok sesli hâle geldiğini ifade etti.

Bozdağ, 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde faiz lobisinin toplam 642 milyar Lira kaybettiğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da, AK Parti’ye katıldıkları günden beri sırtının terinin hiç soğumadığını belirterek, “Ne zaman biraz soğuyabilir biliyor musunuz? Halkın adamını, halkın yüce insanını Türkiye’nin en büyük makamı olan halkın oyuyla beraber cumhurbaşkanlığına taşıdığımız gün, o zaman belki kısa dönem hepimizin sırtının teri soğuyabilir” dedi.

Hiç yorum yok: