2 Mayıs 2013 Perşembe

MHP Sorgun İlçe Başkanı Yılmaz:
Türkçüler Günü’nü bayram havasında kutlayalım

Yunus Yılmaz
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sorgun İlçe Başkanı Yunus Yılmaz, “2 gün önce ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’ nedeniyle bütün bir ülke renklere büründü. Bir Bayram havası esti. Aynı Bayram havası, ‘3 Mayıs Türkçüler Günü’nde neden yaşanmasın?” dedi.

MHP Sorgun İlçe Başkanı Yunus Yılmaz, “3 Mayıs Türkçüler Günü” münasebetiyle yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

“İnsanlık tarihine şöyle bir baktığımızda, milletler camiası açısından iki büyük hadise vardır. Bunlardan biri kavimler göçü, diğeri de İstanbul’un fethidir. Bu iki tarihî olayın müsebbibi de Türk milletidir. Yine insanlık tarihi açısından dünyada iki buçuk imparatorluk kurulmuştur. Bunlardan biri Roma İmparatorluğu, diğeri Osmanlı İmparatorluğu, yarımı da İngiliz İmparatorluğu’dur. Bu ve bunun gibi insanlık tarihinde meydana gelen pek çok olayın merkezinde hemen her zaman Türk Milleti vardır. Millet olmak kolay değildir. Bir kavmin millete dönüşmesi için yüzyılların geçmesi icap eder. Millet olmak, millî şuur bilincine ulaşmakla olur. 2 gün önce ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’ nedeniyle bütün bir ülke renklere büründü. Bir Bayram havası esti. Aynı Bayram havası, ‘3 Mayıs Türkçüler Günü’nde neden yaşanmasın? Hoşgörü olduktan sonra; insanî değerleri bütün milletler kabul edip birbirine saygı gösterdikten sonra; bütün milletler kölelikten kurtulup hür ve bağımsız yaşadıktan sonra, zulüm ve sömürü kalktıktan sonra, her yer ve her gün bir bayram olmaz mı?”

Türkçüler Günü

Türkçülük Davası duruşmasından
Irkçılık-Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar, Türkçülük Günü (Bayramı) adını almıştır.

Hiç yorum yok: