6 Mayıs 2013 Pazartesi

Yerköy’ün gençleri, sorunlarını ve hedeflerini “Gençlik Çalıştay”ında müzakere ettiler

Yerköy İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, “Gençlik Çalıştayı” düzenledi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel hâle getirilmesi planlanan çalıştayda gençler, genlere dair bütün konuları masaya yatırarak müzakere ettiler. Yerköy 80. Yıl Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir, Yerköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celâl Yılmaz, Yerköy İlçe Müftüsü Ahmet İkbal Aydın, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Yerköy 80. Yıl Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Halit Arapoğlu, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, “Yeni yetişen nesli, yani Cumhuriyetin yeni yıldızları olan genç kardeşlerimi, ekonomide, diplomaside hukukta, siyasette, bilimde; ilmin her alanında ve sahasında geleceğe gerçekten hazır hâle getirebilirsek, Türkiye daha da hızlı bir aktör hâline gelecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir, çalıştaya katılan öğretmen ve öğrencilere çeşitli bilgiler verdi. Çeşitli oturumlarla gün boyu süren çalıştayın ardından katılımcılara “Katılım Belgesi” takdim edildi.

Hiç yorum yok: