24 Mayıs 2013 Cuma

Kadışehri ilçesi, ulaşım meselesini de halletti

Kadışehri halkı, KAŞTİ'deki hareketlilikten memnun
Bugünlerde özellikle “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi” ile sık sık gündeme gelen ve bu proje sayesinde göçü engelleyip göç alan bir ilçe hâline geldiği ifade edilen Kadışehri ilçesi, 2009 yılında hizmete açılan şehirler arası otobüs terminalinin zaman içerisinde daha verimli hâle gelmesiyle ulaşım meselesini de halletti. İlçenin çevre ile bağlantısının kolaylaşmasının, ilçe ekonomisine de doğrudan ve dolaylı katkıları olduğu belirtiliyor.

Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, kısa adı KAŞTİ olan Kadışehri Şehirler Arası Terminal İşletmesi’nin yoğunluğuyla göz kamaştırdığını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

“Yozgat-Ankara-İstanbul-Bursa seferleri ile şehirler arası yolcu taşımacılığında hizmet veren KAŞTİ ile Kadışehri’deki ulaşım sorunu tamamen çözülmüş durumdadır. Ayrıca ilçeler arası Zile-Çekerek-Sorgun arası yolcu taşımacılığı da yapılarak ilçemizde ulaşım sıkıntısı kalmamıştır.”

2009’da hizmete açılmıştı

KAŞTİ, Amir Çiçek’in valiliği döneminde, 25 Eylül 2009 Cuma günü, o dönemde AK Parti Grup Başkanvekili olan Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın da katıldığı bir törenle hizmete açılmıştı. KAŞTİ, 200 bin Liraya mal olmuştu.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: