3 Mayıs 2013 Cuma

Arslan: Sorgun, hormonlu sebze gibi büyüyor

Salih Arslan, sağlıksız büyümeden şikâyetçi
Sorgun Gerçek Haber gazetesi yazarı Salih Arslan, merkez ilçeden sonra Yozgat’ın nüfusu en fazla olan ilçesi Sorgun’un büyümesini değerlendirdiği yazısında, nüfus açısından yaşanan ‘anormal’ büyümenin olumlu gelişmelere sebep olduğu kadar bazı güzellikleri götürdüğünü, bazı sorunları ve eksiklikleri ortaya çıkardığını ileri sürdü.

Arslan, “Tabir caiz ise Sorgun’un büyümesini hormonlu sebzelerin büyümesine benzetiyorum. Domates, salatalık, patlıcan yetiştiricisi bir çiftçinin, bolca hormon vererek bir çırpıda yetiştirmesi ne kadar sağlıklı olabilir? Albenisi güzeldir, rengi ve iriliği göz doldurur. Heveslenir alırsın, tadı yoktur, kokusu yoktur, sağlığa faydasından çok zararı vardır. İşte Sorgun nüfusunun kısa sürede artması birçok sorunu da beraberinde getirmiştir” diye yazdı.

“Dünden bugüne Sorgun” başlığıyla 2 yazı yayınlayan Arslan, ilçede zaman zaman “Sorgun’un bir ilden nesi eksik ki? Sadece bir Valimiz yok!” dediklerini naklettikten sonra, “Bu iddiayı ben çok âfâkî buluyorum” dedi.

İlçe halkı arasında hâlâ “Sorgunlu olmak” bilincinin yerleşmediğini belirten Arslan, şunları kaydetti:

“Adam,Sorgun’a yerleşeli yirmi-otuz yıl olmuş, hâlen köyünde yaşadığı gibi yaşıyor, köyünün siyasetine karışıyor, yerel seçimlerde muhtarı belirlemek için oyunu köyde kullanıyor. ‘Nerelisin?’ sorusuna cevap olarak köyünü söylüyor. Daha sonra da belediye hizmetinden şikâyet ediyor. Anlayacağınız ne köylü olduğunu biliyor, ne de şehirli olduğunu biliyor.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: