17 Mayıs 2013 Cuma

Ambulans filosuna 5 yeni araç daha katıldı

Yeni alınan 5 yeni ambulansla 2 kamyon daha hizmete girdi
Sağlık Bakanlığı tarafından, birisi paletli, diğeri yoğun bakım olmak üzere gönderilen toplam 5 adet tam donanımlı ambulans ile İl Özel İdaresi tarafından karla mücadele ve asfalt çalışmalarında kullanılacak olan çok amaçlı 2 adet kamyon, düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Böylece Yozgat’ta hizmet veren ambulans sayısı 57’ye yükseldi.

Vali Yazıcı, “Paletli ambulansımızı ağır kış şartlarının yaşandığı Akdağmadeni ilçemize vereceğiz. Yoğun bakım ambulansını merkez ilçeye, diğer ambulanslarımızı ise Çayıralan, Sorgun ve Boğazlıyan ilçelerimize vereceğiz” dedi.

Valilik bahçesinde düzenlenen programa Vali Abdulkadir Yazıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, siyasî partilerin temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yazıcı: Yozgat, küçük bir şehir değil

Vali Yazıcı, katılımcılara bilgi verdi
Vali Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, şu açıklamada bulundu:

“Bilindiği üzere ilimizin mülkî sınırları, ülkemizin sayılı büyüklükteki illerinden bir tanesidir. 600’e yakın köyümüz ve 500 bine yakın nüfusumuz var. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını anında karşılayabilmek için Sağlık Müdürlüğü olarak bir takım planlamalar yapıyoruz. Şu an özel sağlık kuruluşları hariç 52 adet ambulansla hizmet vermekteyiz. Hizmet kervanına bugün katılacak olan 5 adet vasıflı ambulansımızla birlikte bu sayı 57 olacak. Hedefimiz ilçe merkezlerinde 10 dakikada, köylerimizde ise en geç yarım saat içerisinde olaya müdahale etmektir. İlimiz, doğu-batı, güney-kuzey karayollarının kesiştiği ve yoğun olarak kullanılan bir yol güzergâhı üzerindedir. Bu güzergâhlarda meydana gelen kazalara en kısa sürede müdahale etmek ve yardıma muhtaç vatandaşımızın derdine derman olmak adına bu yeni ambulanslarımız gücümüze güç katacaktır.”

55 sağlık personeli atandı

Yozgat’a 40 acil tıp teknisyeni ve 15’i  paramedik olmak üzere toplam 55 sağlık personeli kadrosunun tahsis edildiğini bildiren Vali Yazıcı, şunları söyledi:

“Bu arkadaşlarımızın da il geneline dağılmasıyla inşallah sağlık alanında çok daha iyi duruma geleceğiz. Paletli ambulansımızı ağır kış şartlarının yaşandığı Akdağmadeni ilçemize vereceğiz. Yoğun bakım ambulansı merkez, diğer ambulanslarımızı ise Çayıralan, Sorgun ve Boğazlıyan ilçelerimize vereceğiz. Bu vesileyle ambulansların ilimize kazandırılmasında emeklerini ve desteğini esirgemeyen Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ’a buradan teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Yine il özel idaresi için alınan ve hem karla mücadele hem de asfalt çalışmasında kullanabileceğimiz iki adet kamyonumuz, bu gün hizmete girecek. Bu araçlarımızın ilimize hayırlar getirmesini, hayırlı hizmetlerde kullanılmasını temenni ediyorum”

Kurdele kesiminin ardından ilgili personel tarafından araçların donanımları ve özellikleri hakkında Vali Yazıcı ve diğer katılımcılara bilgiler verildi.

Hiç yorum yok: