22 Mayıs 2013 Çarşamba

Açıkgöz: Anketlerde belediyenin durumu
iyi gözükmüyor; Başer’in işi kolay olmayacak

MHP, seçmenin istediği adayı çıkarırsa kazanabilir…

Ali Açıkgöz
Eski Belediye Başkanlarından, “Yozgat Haber” gazetesi yazarı Ali Açıkgöz, “Yorumun da zamanı, kulisin de” başlıklı yazısında, 2009 seçimlerinin aksine, AK Parti seçmenleri arasında Yozgat Belediye Başkanlığı adaylığı için Yusuf Başer’in yanı sıra başka isimlerin de tartışıldığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“Ben yine kilit isim olarak Yusuf Beyi görüyorum ama işi 2009’da olduğu kadar kolay değil. Onu bekleyen birtakım handikaplar var. Bir defa kim yaptırırsa yaptırsın kesinlikle anketlerde durumu iyi gözükmüyor. Onun için de Yusuf Beye, alternatif isimler çoğalmaya başladı. Halk artık bu isimleri çekinmeden konuşuyor.”

Seçim öncesi durumu MHP açısından da değerlendiren Açıkgöz, seçim çıtasının yükseldiğini, eskiden yüzde 35-40 oranında oyla seçimi kazanmanın mümkün olduğunu ancak bugün bu oranın yüzde 50’ye yükseldiğini kaydetti. Bunun sebebini de Yozgat’ta CHP’nin ancak 500-600 civarında oy almasına ve seçim mücadelesinin AK Parti ile MHP arasında yaşanıyor olmasına bağlayan Açıkgöz, şunları kaydetti:

“Onun için de MHP’nin, kendi seçmeninin dışındaki başka seçmenlerin de reyine ihtiyacı var. Özellikle MHP, AK Partili seçmenden rey almak zorunda. MHP genel merkezi bu seçimlerde adayını mahallinde belirlemek istiyor. Yani Ankara dayatması yok. Bu güzel bir şey. Bunun yanı sıra MHP’nin yapacağı bir şey daha var. O da sandık koymak. MHP, ne yapıp edip adayını halka sorarak, artı teşkilatına sorarak belirlemek zorunda. Ancak bu şekilde adayını belirlerse seçimi almada sonuca biraz daha yaklaşır.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: