7 Şubat 2013 Perşembe

Soyer: Tarım toplantısında ele alınan sorunlar ve önerilen çözümler kamuoyuna da açıklansın

İnan Soyer
“Yozgat Yenigün” gazetesi yazarı İnan Soyer, 1 Şubat Cuma günü Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın başkanlığında Yozgat’ta yapılan “Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı”nda ele alınan sorunlar hakkında basın vasıtasıyla kamuoyuna bilgi verilmeyişine tepki gösterdi.

Soyer, “Yozgat tarımı kamuoyundan gizlenecek kadar bitik mi?” başlıklı yazısında, “Türkiye’nin en ketum kuruluşu Millî Güvenlik Kurulu bile toplantı metnini kamuoyuyla paylaşmaktan kaçınmazken, Yozgat tarımının ele alındığı toplantıdan tek satırlık bilgi yansımadı / yansıtılmadı” diye yazdı.

Toplantıya “1 Başbakan Yardımcısı, 2 Milletvekili, 1 Genel Müdür, 1 Genel Müdür Yardımcısı ve 2 Daire Başkanının katıldığına” işaret eden Soyer, bu derece önemli bir toplantıya dair şu soruların cevaplanarak kamuoyunun bilgilendirilmesini istedi:

“Ne tür sorunlar öne çıktı? Bunların tasnifi nasıl yapıldı? Nasıl ve nereden neş’et ettikleri düşünülüyor? Sorunların çözümü için hangi eylem planları geliştirildi? Olası ihmallere, tembelliklere ve suiistimallere karşı nasıl bir yaptırım düşünülüyor? Hedef olarak ortaya ne konuldu? Nasıl bir çerçeve çizildi?”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: