7 Şubat 2013 Perşembe

“MHP Yozgat’ta 10 senedir toparlanamadı”

Ali Açıkgöz
Eski Yozgat Belediye Başkanlarından Ali Açıkgöz, AK Parti iktidarından sonra MHP’nin Yozgat’ta 10 senedir toparlanamadığını belirterek, “MHP hiçbir şey için geç kalmış değil. Bu günden tezi yok yeni bir çıkışla atağa geçebilir. Çünkü Yozgat’ta siyasî olaylar MHP’nin lehine gelişiyor. Önemli olan bu gelişmeyi hızlandırmak ve daha da ileri götürmek” dedi.

Ali Açıkgöz, “Yozgat Haber” gazetesinde “Muhalefet partilerinin Yozgat’taki durumu” başlığıyla yayınlanan yazısında, muhalefetin olmadığı yerde hizmetin de demokrasinin de olamayacağını belirterek, muhalefet görevlerini yerine getirmediklerini ileri sürdüğü CHP ve MHP’nin yeniden atağa geçmelerini istedi.

CHP’nin pasifliği konusunda “Acaba Yozgat’tan iki dönemdir milletvekili çıkaramadıkları için kırgınlar mı? Ondan mı ortalıkta görünmüyorlar? Yoksa ‘Biz ne yaparsak yapalım, genel merkez nasıl olsa bizim mahallinden çıkaracağımız adayı kabul etmiyor, gönderdikleri bir adayla bize dayatma yapıyor’ diye mi muhalefet yapmaktan uzak duruyorlar?” diye soran Açıkgöz, yazısında şunları kaydetti:

Muhalefet partilerinin Yozgat’taki durumu

“Bir süredir söylediğim bir şey var: Yozgat’ta tek parti dönemi yaşanıyor. İktidar partisi, istediği gibi olayları yönlendiriyor, diyorum. Ben bunu söylemekle ülke genelinde güdülen siyaseti kast etmiyorum, Yozgat’taki durumdan söz ediyorum.

Gerçekten uzun bir süredir Yozgat’ta durum bu. Sadece ve sadece iktidar partisi AK Parti’nin sesi çıkıyor. Onların yöneticilerini ortalıkta görüyoruz. Toplum onların söylediklerini konuşuyor. Muhalefet partileri ne ortalıkta varlar, ne de sesleri çıkıyor. Sadece mutat günlerde adet olduğu üzere ya anma demeçleri veriyorlar ya da protesto mesajları yayınlıyorlar.

Oysa muhalefetin olmadığı yerde ne hizmet olur, ne de demokrasi. İktidarı sıkıştıran kimse olmayınca iktidar da istediği gibi at oynatır. Yapılan bir hizmeti yerinde olsun olmasın, faydalı olsun olmasın abarta abarta anlatır.

Dünün CHP’si, ciddi anlamda muhalefet yapardı. Deyim yerindeyse başını taşın altına sokardı. Nedense şimdi geride duruyorlar. Acaba Yozgat’tan iki dönemdir milletvekili çıkaramadıkları için kırgınlar mı? Ondan mı ortalıkta görünmüyorlar? Yoksa, ‘Biz ne yaparsak yapalım, genel merkez nasıl olsa bizim mahallinden çıkaracağımız adayı kabul etmiyor, gönderdikleri bir adayla bize dayatma yapıyor’ diye mi muhalefet yapmaktan uzak duruyorlar?

Hadi diyelim ki bir an için bunlar doğru. Peki susmak, politika yapmamakla ne kazanacaklar? Oysa geçmişte CHP adına durum böyle değildi. İnadına mücadele eden, inadına politika yapan bir CHP vardı. Maalesef son zamanlarda CHP’yi Yozgat’ta suskun ve durgun görüyoruz. Ne diyelim, kendileri bilirler. Politika halka inme sanatıdır. Halka iner, halkın gönlünü kazanırsan Boğazlıyan’da olduğu gibi reyini de alırsın. Durup dururken halktan bir şey beklemek, ‘Bu halk bizi anlamıyor’ demek, biraz haksızlık olur.

MHP için de durum çok farklı değil. Özellikle MHP’nin Yozgat’ta avantajları olmasına rağmen bunları kullanamıyor. 2002’den beri MHP kendi içerisindeki dağınıklığa bir son veremedi. Oysa aradan tam on sene geçti. Şimdiye kadar, varsa yanlışlıklar, düzeltilip toparlanılması gerekirdi.

MHP, hiçbir şey için geç kalmış değil. Bu günden tezi yok, yeni bir çıkışla atağa geçebilir. Çünkü Yozgat’ta siyasî olaylar MHP’nin lehine gelişiyor. Önemli olan bu gelişmeyi hızlandırmak ve daha da ileri götürmek. Bunu da MHP’nin mahallindeki idarecileriyle genel merkezdeki politikacılarının birlikte yapmaları gerekiyor. Çünkü mevcut durumu değerlendirecek MHP’nin Yozgat’tan hem milletvekili, hem de bir Genel Başkan Yardımcısı daha var.

Bütün mesele, MHP’ye gönül verenler eteklerindeki taşı dökecekler, yeniden bir atağa geçecekler. Çünkü fazla bir zaman kalmadı. Önümüzde mahalli seçimler var. Bildiğim kadarıyla bu sefer MHP, adaylarını mahallinden belirleyecek. Genel Başkanının tavrı bu yönde. Hiç kimseye verilmiş bir söz de yok, hiç kimsenin ‘Benim adayım şudur’ diye bir dayatması da yok.

MHP için yapılacak tek şey, bir an önce seçim startını vererek bu güne kadar olmayan muhalefeti kendi üzerine alarak, AK Parti’ye ‘Yozgat’ta biz de varız’ diyebilmek.

Baştan söylemiştik; Yozgat’ta iktidar partisi ‘tek parti’ dönemini yaşıyor. Onları sıkıştıran kimse yok. Onun için de çok rahatlar. İşte mahallî seçimler bunun için bir fırsat. AK Parti’nin politikaları üzerine yapılacak o kadar çok eleştiriler var ki, önemli olan bunları değerlendirebilmek.

Gene başa dönüyorum; muhalefetin olmadığı yerde demokrasi de olmaz, hizmet de gelmez. Bizden söylemesi…”

Hiç yorum yok: