6 Şubat 2013 Çarşamba

Geçen yılın destek primlerini hâlâ alamadılar
“Prim ödenmezse gübre ve mazot alamayız!..”

Bahri Yılmaz
Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, çiftçilerin ekili hububat alanlarında gübreleme çalışması yapmaya hazırlandıklarını ancak hâlâ geçen yılın destekleme primlerinin ödenmediğini belirterek, 5 kuruş olan primlerin bir an önce ödenmesini istedi. Yılmaz, “Çiftçilerimizin hububat prim desteğini almaları gerekiyor ki tarlalarındaki ekinlerine gübre atabilsinler” dedi. Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, şunları söyledi:

“İlçemizde odamıza gelen çiftçilerimiz, bizlerden bir an önce prim desteğinin ödenmesini istediklerini bildiriyor. Bölgemizde sanayi kuruluşları pek fazla olmadığı için geçimimizi tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır. Bu bakımdan hububat ağırlıklı bir il olmamıza rağmen devletimizin ödeyeceği 5 kuruşluk prim dahi beklentiye dönüştü. Çiftçimiz, alacağı prim desteği ile yaklaşan gübre ve ilaç atımı öncesi rahat bir nefes almak istiyor.”

Prim ödenmezse gübre ve mazot alamayız

Lök Köyü sakinleri de geçen yıl sattıkları buğdaya devlet tarafından verilen primlerin hâlâ ödenmediğini belirterek, taleplerini şöyle dile getirdiler:

“Geçen yıl hasat ettiğimiz buğdayın bir kısmını Toprak Mahsulleri Ofisi’ne, bir kısmını ise tüccara sattık. Karşılığında aldığımız müstahsil fişlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne teslim etmemize rağmen 5 kuruş olan destek primleri hâlâ ödenmedi. Ürünümüzü satalı 6-7 ay oldu ama hâlâ devlet tarafından verilecek olan 5 kuruşluk primlerimiz verilmedi. Şu anda bizler bahar ayı için hazırlık yapıyoruz. Alacağımız prim desteği ile gübremizi, mazotumuzu alacağız. Bu yüzden prim desteğinin bir an önce ödenmesini istiyoruz.”

Hiç yorum yok: