4 Şubat 2013 Pazartesi

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı:
Çiftçilerimizle ‘ortak akıl’ oluşturmak istiyoruz

Yozgat tarım ve hayvancılığı masaya yatırıldı

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Yozgat’ta tarım ve hayvancılık yapan çiftçilerle birlikte bu konuda ‘ortak akıl’ oluşturmak istediklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın, her ay bir kurumun faaliyetlerinin ve sıkıntılarının masaya yatırılmasına dair ‘talimatı’ gereği bu ay da Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün durumu masaya yatırıldı.

Bazı açılışlara katılmak üzere 1 Şubat’ta Yozgat’a gelen Bekir Bozdağ, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Değerlendirme toplantısına başkanlık etti. Toplantıya Bozdağ’ın yanı sıra Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir katıldı.

Vali Yazıcı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Yozgat’ın coğrafî yapısı itibariyle tarım ve hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı bir yer konumunda olduğunu belirterek, “Tarımın gelişmesi ve buna bağlı olarak çiftçilerimizin gelirlerinin artması için görevlilerimiz gerekirse mesaiye bağlı kalmaksızın çalışacaklar” dedi. Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin hem çiftçiye hem de tarım teşkilatına yön göstermesi gerektiğini dile getiren Yazıcı, çiftçilerle birlikte ‘ortak akıl’ oluşturmak istediklerini belirtti.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir de Power Point sunum yaparak İl Müdürlüğü’nün çalışmalarının yanı sıra Yozgat’ın tarım ve hayvancılık potansiyeli hakkında bilgi verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ise toplantıda tarım ve hayvancılık alanındaki eksiklikleri tespit edip bunlar üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, bundan sonraki çalışmaları bu çerçevede yürüteceklerini söyledi. Bozdağ, “Bu toplantıda tespit edilen sorunlar ilk etapta burada çözülmeye çalışılacak. Çözülemeyenler ise Ankara’da takip edilip çözülmeye çalışılacaktır” dedi. 

Hiç yorum yok: