16 Ağustos 2012 Perşembe

Geçen yıl Akdağmadeni’de bulunup defnedilen Alman kadının cesedi Antalya’ya nakledildi

Kimliği bilinmediği için geçen sene İslâmî kurallara göre cenaze merasimi düzenlenerek Akdağmadeni Kimsesizler Mezarlığı’na defnedilen ve daha sonra Almanya vatandaşı olduğu anlaşılan Roswitha Marga Anneliesa Janecke, 1,5 yıl sonra mezarından çıkarılarak Antalya’nın Alanya ilçesindeki Yabancılar Mezarlığı’na nakledildi.

20 Mart 2011 tarihinde Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Oluközü beldesi mesire alanında bulunan kimliği belirsiz kadın cesedi, Akdağmadeni Cumhuriyet Savcılığı kararıyla 21 Mart 2011 tarihinde Akdağmadeni Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 4 Mayıs 2011 tarihine kadar morgda bekletilen cenaze, bir yakını çıkmayınca Akdağmadeni Mezarlıklar Müdürü Yusuf Yener’e teslim edilerek İslâmî kurallara göre Kimsesizler Mezarlığı’na defnedildi.

Defnedildikten 6 ay sonra kadının Almanya vatandaşı Roswitha Marga Anneliesa Janecke olduğu belirlendi. Janecke’nin ailesine ulaşılması sonucu aile cesedi Antalya’ya nakletmek istedi ancak savcılığın bir yıldan önce nakledilmesinin uygun olmayacağını bildirmesi üzerine aile 13 Ağustos 2012’de tekrar müracaat etti. Müracaata olumlu cevap verilince mezar açılarak cenazenin nakledilmesine karar verildi.

Bu sabah saatlerinde mezardan çıkarılan cenaze, özel bir firmaya ait cenaze aracıyla Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Yabancılar Mezarlığı’na nakledildi. Cesedin nakledilmesi sırasında Janecke’nin ailesinden kimse bulunmadı. İşlemleri cenaze taşıma firması yürüttü.

Hiç yorum yok: