24 Nisan 2012 Salı

Yeni Peynir Pazarı hizmete girdi
Köylü Pazarı da yakında hizmete açılacak

Yozgat Belediyesi’nin, peynirlerin daha sağlıklı şartlarda müşteriye ulaştırılması amacıyla Sebze ve Meyve Hali’ne yaptırdığı Peynir Pazarı, bu gün hizmete girdi.

Esnaf, kendilerini Un Pazarı’ndaki sağlıksız ve derme çatma durumdaki peynir pazarından kurtardığı için Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’e teşekkürlerini ifade ettiler.

Yeni Peynir Pazarı’nda, yaklaşık 10’ar metrekarelik 10 adet dükkân yer alıyor. Dükkânlardaki buzdolapları da, esnaftan yüzde 25 oranında katkı payı alınarak Yozgat Belediyesi tarafından temin edildi.

Yetiştirdikleri ya da ürettikleri gıda ürünlerini satmak için köylerden şehre gelen köylüler için de halin orta kısmında satış tezgâhları kurulacak. Böylece köylüler de ürünlerini daha rahat ve düzenli şekilde müşteriye ulaştırabilecekler.

Tuvalet sorunu da halledilecek

Halde sıkıntıya sebep olan tuvalet meselesinin halledilmesi için de çalışmaların başladığı, tuvaletin en geç 1 ay içerisinde yenilenmiş olacağı öğrenildi.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Başer hangi akla hizmetle un pazarında peynir süt çökelek satan köylüyü yozgat haline sıkış tıkış getirdi, Yozgat ve Yozgatlı bu yer değişiminden ne kazandı merak ediyorum. Un pazarında peynir çökelek satan esnaf hal içerine yapılan dükkanlara getirildi ama peynirci esnafı daha ilk salı gününde mallarını kendilerine tahsis edilen dükkanlarda satmak yerine köylüler için halin orta kısmına tahsis edilen yerlere taşıdılar ve köylüye satış yapacak yer kalmadı köyden gelen üretici perişan oldu. Sayın Başerin dediği gibi dükkanlarda hijyenik peynir satışı olmadı. Köylünün yeni yerde haftada bir ürünlerini satması bence çok zor. Çünkü esnaf dükanların önüne köylüyü koymuyor peynirci esnafıda kendilerine tahsis edilen dükkanlarda değil köylüler için ayrılan yerlere geceden mallarına tezgah açıp orda satıyor. Aman başkan yaptığın işin içinden çık şimdi un pazarının suyumu çıktıydı