3 Nisan 2012 Salı

Ya Yozgat’a yatırım yap
Ya da Yozgat’ta üretilenleri al

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, Hollanda’da hemşehrilerinden Yozgat’ı unutmamalarını istedi.

Yozgat’tan Hollanda’ya giden TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke ve beraberindeki heyet, ‘Ya ilinde yatırım yap, ya da üretilenleri al’ sloganıyla Hollanda’da 4 ayrı kentte kurumu tanıttı, yatırımcılara sağlanan imkânları anlattı.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, Merkez Koordinatörü Levent Baygeldi, Birim Amirleri Yunus Bakırcı, Hüseyin Cumhur Yılmazer, Uzmanlar Gürkan İşçi, Mustafa Koç, Bekir Yılmaz ve Mehmet Akkoç’tan oluşan heyet, ‘Ya ilinde yatırım yap ya da üretilenleri al’ sloganıyla Hollanda’nın Rotterdam, Dordrecht, Tilburg ve Soest kentlerinde kurumu tanıtıcı toplantılar düzenledi.

Toplantıların sonuncusu Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Rotterdam Kocatepe Camisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Türkiye’den giden heyetin yanı sıra Hollanda Yozgatlı İşverenler Derneği üyeleri, Yozgatlılar Federasyonu Yöneticileri, Ijsselmonde Belediye Meclis Üyesi Necat Kaya, işadamları ile vatandaşlar katıldı.

Yatırım çağrısı

Hollanda Yozgatlı İşverenler Derneği adına kısa bir konuşma yapan Alâaddin Kalın, amaçlarının Hollanda’da ticarî faaliyette bulunan işverenlerin Yozgat ve bölgesinde yatırım yapmalarına imkân sağlamak olduğunu söyledi. Kalın, Yozgat TKDK heyeti ile buluşmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, yapılanma sürecini kısa sürede tamamlamış olan TKDK’nın artık yatırımların yapılması için hibe almaya hak kazanan projelerin sözleşmelerini imzaladıklarını söyledi. Büke, “AB desteklerinin ilimizde süreklilik arz edecek şekilde devam etmesi için yeni tanıtım ihtiyaçları hâsıl olmuştur” dedi. Veli Büke, yatırımcılara, başta hayvancılık, besicilik gibi alanlarda yapılan yatırımlarda yüzde 65 oranında hibe desteği sağlandığını bildirdi.

Hiç yorum yok: