13 Nisan 2012 Cuma

Kapanan ayakkabı fabrikasının işçileri: Bize imkân sağlayın, Sarıkaya’da kaliteli ayakkabı üretelim

Sarıkaya’da faaliyet gösteren Adela Ayakkabı Fabrikası kapanınca mağdur olan işçiler, işlerinde ‘bir numara’ olduklarını belirterek, kendilerine imkân sağlanması hâlinde Sarıkaya’da kaliteli ayakkabı üretebileceklerini bildirdiler.

Mağdur işçilerin yardım istedikleri AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Turan Karataş da, yeni teşvik sisteminde Yozgat’ın 5. Bölgede yer aldığını ve avantajlı bir konuma geldiğini belirterek, ayakkabı üretimi için proje hazırlayabileceklerini söyledi.

Toplantı esnasında İzmir’den bir yatırımcının Sarıkaya’ya ayakkabı fabrikası kurmak istediği söylenince, adı geçen müteşebbisle telefonda görüşüldü. Yeni yatırımcının Sarıkaya’ya gelerek yetkililerle görüşeceği öğrenildi.

Adela gitti, biz yapalım

Ünlü ayakkabı markası Yeşil Kundura’nın kurucusu Mustafa Yeşil’in kardeşlerinden işadamı Hasan Yeşil tarafından 1999 yılında Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde 16 bin metrekarelik alana kurulan Adela ayakkabı fabrikası kapandı.

İşsiz kalan ve aralarında çevre illerden gelen ustaların da bulunduğu 45 işçi, mağduriyetlerinin giderilmesi için AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Turan Karataş’tan yardım istediler.

Krizi fırsata dönüştürebiliriz

Başkan Karataş ve ilçe teşkilatı yönetimi, parti binasında işçilerle bir araya geldiler.

İşçiler, ayakkabı üretiminde ‘bir numara’ olduklarını belirterek, kendilerine ayakkabı üretme imkânı sağlanması hâlinde çok daha verimli bir şekilde çalışabileceklerini dile getirdiler.

AK Parti İlçe Başkanı Osman Turan Karataş da, yeni teşvik sisteminde Yozgat’ın 5. Bölgede yer alarak avantajlı bir konuma geldiğini belirtti.

“Sizlerin mağdur olmaması için elimizden gelen her şeyi yaparız” diyen Karataş, teşviklerden faydalanarak Sarıkaya’da ayakkabı üretimi yapılmasına dair proje hazırlayabileceklerini, konuyu Sarıkaya Kaymakamı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk ile görüşeceklerini söyledi.

Görüşmeler esnasında İzmir’den bir yatırımcının Sarıkaya’ya ayakkabı fabrikası kurmak istediği söylenince, adı geçen müteşebbisle telefonda görüşüldü. Yeni yatırımcının Perşembe günü Sarıkaya’ya gelerek yetkililerle görüşeceği öğrenildi.

(Kaynak: yorehaber.com.tr)

Hiç yorum yok: