5 Nisan 2012 Perşembe

CHP, “Yerköy üvey evlat mı?” diye sordu, Rektör Uçar, Yerköy’ün yatırım imkânlarını inceledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz’ın geçen hafta basına verdiği demeçte Sorgun ilçesine 4 yıllık fakülte kurulacağını belirterek, “Yerköy üvey evlât da, Sorgun öz evlât mı? Neden Yerköy’e 4 yıllık bir fakülte yapılmıyor?” diye sormasının ardından, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yerköy’e giderek, eski tiftik çiftliği arazisinin yatırım imkânlarını inceledi.

Eski tiftik çiftliği arazisi nasıl değerlendirilebilir?

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Güçlü ile birlikte, Yerköy Kaymakamı Bayram Gale’yi ve Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu’nu makamlarında ziyaret etti.

Yatırım imkânlarının değerlendirildiği ziyaretin ardından, Rektör Uçar, Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı’nın yanı sıra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fatih Seyis, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Koçsoy, Ziraat Fakültesi öğretim elemanları ve araştırma görevlilerinin de katılımıyla, Yerköy 100.Yıl Mahallesi’nde bulunan eski tiftik çiftliği arazisinin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Rektör Uçar, toplam 2 bin 756 metrekarelik arazide yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Yerköy’e burada neler yapılabilir, bunu görmeye, yerinde incelemeye geldik. Durum değerlendirmesi yapacağız. Daha sonra tarım, hayvancılık veya başka amaçlarda kullanılabilir mi, ne şekilde değerlendireceğiz, buna karar verdikten sonra gereğini yapacağız” dedi.

Hiç yorum yok: