1 Şubat 2012 Çarşamba

Yozgat Valisi Şentürk: Kent konseyi,
oluşturacağı ortak akılla hepimize ufuk açmalıdır

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kent Konseyi’nin görevlerinden birisinin de ortak akıl oluşturmak olduğunu belirterek, “Kent Konseyi’nin ortak akıl ile ilin Valisine, Belediye Başkanına, İl Özel İdaresi’ne, üniversitesine ve diğer tüm kamu kurumlarına fikir üretmesi gerekir. Medenî ilişkiler içerisinde yönetime aktif olarak katılmalı ve yeni ufuklar açmalıdır” dedi

Yozgat’ın tarihini ve kültürünü araştırdığını, birçok ilde olmayan kent ve kentlilik kültürünün Yozgat’ta olduğunu gördüğünü belirten Şentürk, bu kültürün Kent Konseyi tarafından canlandırılabileceğini ifade etti.

Kent Konseyi ve ortak akıl

Yozgat Kent Konseyi’nin 8. Genel Kurul Toplantısı, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda Kent Konseyi üyelerine hitaben bir konuşma yapan Yozgat Valisi Necati Şentürk, şunları söyledi:

Bizim ufkumuzu açacak fikirler üretmelisiniz

“Kent Konseyi’nin kuruluş amaçlarından bir tanesi de kentlilik bilincini oluşturmak, korumak ve geliştirmektir. Yozgat’ta göreve başladıktan sonra tarihini ve kültürünü araştırdığımda gördüm ki, birçok ilde olmayan kent ve kentlilik kültürü Yozgat’ta var. Bundan da fevkalade memnuniyet duydum.

Bir ilin kentleşebilmesi için ilk başta kültür, sanat, musiki, edebiyat, tarih ve bunun yanında turizm ve spor alanlarında bir geçmişinin ve potansiyelinin bulunması gerekir. Saydığım bu alanlarda ilimizin yetiştirdiği çok sayıda üstatlar ve eserler var. Ayrıca tarihî konak ve kervansaraylarımız, ilimizin geçmişte kent kültürü konusunda ne derece ileride olduğunu göstermektedir. Eşsiz doğası ve turizm potansiyeli ile tüm bu saydığımız hususları harmanladığımızda, Kent Konseyinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Kentlilik, o ilin tarihine, doğasına, kültürüne, sanatına ve ekonomisine sahip çıkmak demektir. Bu bilinci de sizler oluşturacaksınız.

Ayrıca Kent Konseyi’nin ortak akıl ile ilin Valisine, Belediye Başkanına, İl Özel İdaresi’ne, üniversitesine ve diğer tüm kamu kurumlarına fikir üretmesi gerekir. Medenî ilişkiler içerisinde yönetime aktif olarak katılmalı ve yeni ufuklar açmalıdır.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: