20 Şubat 2012 Pazartesi

Mühendisler pergelleri açtılar

Yozgat’ta faaliyet gösteren mühendisler ve teknik elemanlar, bilgi ve tecrübelerini Yozgat’ın gelişmesine katkı sağlayacak şekilde değerlendirmek ve meslekî dayanışmayı sağlamak için “Pergel” isimli bir dernek kurdular.

Pergel Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Teker, Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kent Parkı Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyerek derneğin kuruluş amacı ve gerçekleştirmeyi düşündükleri faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

AB fonlarından daha fazla yararlanmak için çalışma içerisinde olacaklarını dile getiren Teker, şunları söyledi:

“Bilgi ve tecrübelerimizi Yozgat için paylaşmak, ilimizin dert ve sorunlarına gücümüz yettiğince derman olmak, çözüm yolu bulmak ve önermek için bir araya geldik. İlin gelişmesi ve vizyon kazanmasında mühendislik hizmetlerinin önemli bir yer tuttuğu günümüzde, biz mühendisler ve teknik elemanların bu konuda birlik ve beraberlik içinde olaya müdahil olmamız gerektiğini düşünmekteyiz. Bununla birlikte, ilimizde hizmet veren tüm mühendis ve teknik elemanların, meslekî, kültürel ve sosyal gelişiminde katkıda bulunmak adına, teknik ve sosyal hizmetler sunmak, bunlarla ilgili kurs, seminer, sempozyumlar düzenlemek, yurt içi ve yurt dışı geziler organize etmek amacı ve gayreti içinde olmayı amaçlamaktayız.”

Hiç yorum yok: