15 Ocak 2012 Pazar

“Yozgat Blues”un çekimleri 12 Mart’ta başlayacak

Senaryosunu Tarık Tufan’ın yazdığı, Yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun’un yapacağı ve Yozgat’ta çekilecek ilk sinema filmi özelliği taşıyan “Yozgat Blues” filminin çekimleri, 12 Mart’ta başlayacak.

Film, İstanbul’dan Yozgat’a gelen iki müzisyenin bir berber kalfasıyla tanışmalarının ardından ortaya çıkan insan hikâyelerini konu ediniyor.

Yozgat’ta çekilecek filmde kullanılacak mekânlar ile filmde rol alacak mahalli yetenekleri belirleyen Hokus Pokus Sinema şirketinin yönetici ve yapımcıları, geçen Aralık ayında Yozgat’ın il yöneticileriyle bir araya gelip, film hakkında bilgi vermişlerdi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer tarafından Galata Çamlık Otel’de düzenlenen programa AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal ile birlikte kendisi de Yozgatlı olan Hürriyet Gazetesi Yazarı ve CNN Türk programcısı Ahmet Hakan Coşkun, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen de katılmıştı.

Yozgatlı gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un kardeşi Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un ikinci filmi olacak olan “Yozgat Blues” projesi, Saraybosna Film Festivali’nde Eurimages ödülüne lâyık görülmüştü. Proje, 30 bin Euro’luk ödülün sahibi olmuştu.

Film projesi, 30. İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Uzun Metrajlı Film Geliştirme Atölyesi Ödülleri yarışmasında da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10 bin, Melodika tarafından da 25 bin Dolar ödül almıştı.

Filmde Yozgat’taki tiyatro sanatçıları ile Yozgat’ta yaşayan vatandaşlara da rol verilecek. Bu amaçla Yozgat’taki tiyatro toplulukları ile görüşülerek, uygun görülenlerle ön çekimler yapılmıştı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: