30 Ocak 2012 Pazartesi

Sarıkaya Kaymakamı Dönmez: Fazla gelen kanalizasyon borularını muhtarlardan toplattırdım

Yozgat’ın Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, kanalizasyon yapımı için İl Özel İdaresi tarafından köylere gönderilen kanalizasyon borularından arta kalanları muhtarların iyi muhafaza etmediklerini belirterek, fazla gelen ve fiyatı pahalı olan bu boruları, kanalizasyon arızalarında kullanılmak üzere toplattırdığını bildirdi.

Kanalizasyon çalışmalarının aşamaları

Yozgat’ın Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerde yapılan kanalizasyon çalışmaları hakkında bilgi verirken, kullanım fazlası boruların muhtarlar tarafından iyi muhafaza edilmeyişinden yakınarak, artan boruları toplattırdığını söyledi.

Kaymakam Dönmez, köylerdeki kanalizasyon çalışmalarının planlanma ve gerçekleştirilme aşamalarını şöyle anlattı:

“Hangi köyde kanalizasyon çalışması yapılacaksa, o köyün kanalizasyon planı, İl Özel İdaresi tarafından yapılır ve bize gönderilir. Biz de burada bu plan dahilinde ihale açarız ve ihaleyi alan firma o plan dahilinde kanalizasyon çalışmasını yapar ve teslim eder. Köylerde kanalizasyon çalışmaları için gereken boruların alımı İl Özel İdaresi tarafından yapılır. Köylerimizde yapılan çalışmalarda hangi köye plan dahilinde kaç metre boru gideceği hesaplanıyor ve o köye tahsis edilen borular muhtarlara tutanakla teslim ediliyor.

Muhtarlar gereken özeni göstermiyorlar

Fakat ben şunu gördüm: Kanalizasyon çalışmaları biten köylerde mesela 30 metre veya 50 metre boru artmış ve bu boruların değerlendirilmesi konusunda muhtarlarımızın yeterli özeni gösteremediklerini, lüzumsuz yerlerde kullandıklarını fark ettim. Bu borular çok kaliteli ve pahalı borular, onun için ileride her hangi bir köyde bir kanalizasyonda patlama veya sızdırma olduğunda tekrar buralarda kullanılması için artan bu boruları muhafaza edilmesi suretiyle toplattırdım. Bu şekilde aldığımız önlem sayesinde boruları yine kullanmış olacağız.”

Kanalizasyonsuz köy kalmayacak

Köylerdeki kanalizasyon çalışmalarının bu yıl da devam edeceğini belirten Kaymakam Dönmez, “Amacımız kanalizasyonsuz köy kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı sürdürmek” dedi.

Hiç yorum yok: