22 Ocak 2012 Pazar

MHP Yozgat Milletvekili Durmaz’dan
Fethullah Gülen’e ‘bölücü’ iması

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, partisinin Aydıncık İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, ‘okyanus ötesi’ tabirini kullanarak isim vermeden Fethullah Gülen’e suçlamada bulundu.

Sadir Durmaz, “MHP olduğu sürece bu ülkeyi kimse bölemeyecek; ne ‘okyanus ötesi’, ne de AB’nin bölmeye gücü yeter. Biz ülkücüler hayatta olduğumuz sürece buna gücünüz yetmez” dedi.

Davetli AK Parti İlçe Başkanı’na eleştiri

MHP Aydıncık İlçe Kongresi’ne AK Parti ve CHP ilçe başkanları da katıldı.

MHP İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Karaca, kongreye davet edilen AK Parti Aydıncık İlçe Başkanı Burhan Koçak’ı eleştirdi. Karaca, “İlde ilçemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. İktidar partisi ilçe başkanı, devletin bize verdiği ödeneğin dışında bir kuruş getirsin, onu istediği yere harcasın. Bizlerin hizmet olarak getirdiklerine sahip çıkarak siyasî polemiklerle gündem oluşturmasın” dedi.

***

MHP Aydıncık İlçe Kongresi, Aydıncık Belediyesi 75. Yıl Düğün Salonu’nda yapıldı. Kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, eski MHP Yozgat İl Başkanı Mehmet Ali Çakır, MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, Aydıncık Belediye Başkanı Bahattin Özger, Bazlambaç Belediye Başkanı Osman Dölek, AK Parti İlçe Başkanı Burhan Koçak, CHP İlçe Başkanı Çetin Çetin, İl Genel Meclisi üyesi Dursun Karaca ve partililer katıldı.

Divanın oluşturulmasından sonra kongre saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. Kongrede partiye bugüne kadar verdikleri hizmetlerden dolayı 25 kişiye teşekkür belgesi verildi. İlçe dışından Hasan Hüseyin Aslan’a da ilçeye yaptığı katkılardan dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, yaptığı konuşmada, 3 adayla bir kongre gerçekleştirdiklerini belirterek, “Burada kazanan ya da kaybeden olmayacak. Çünkü kazanan MHP olacak” dedi. Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Durmaz, “Bu hükümet 2002’de iktidara geldiğinde hâne halkı borcu 6 katrilyondu; bugün ise 236 katrilyondur. Tasarruf ise son 10 yılın en düşük seviyesine gerilemiştir. Bu göstergelerle hiç kimse ekonomi konusunda pembe tablolar çizmesin” diye konuştu.

Yozgat’ın durumunun da ülke genelinden farklı olmadığını belirten Durmaz, sözlerine şöyle devam etti.

“Şeker fabrikası özelleştirilerek kapatılmasının yolu açıldı. 9 yılda Yozgat’a özel sektör tarafından bir çağrı merkezi açıldı. Avrupa şehri bu mu? Marka şehir bu mu? Seçimlerde Yozgat meydanında ‘Tek bayrak, tek millet’ diyen Sayın Başbakan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Meclis’teki konuşmasına neden müdahale etmedi? MHP olduğu sürece bu ülkeyi kimse bölemeyecek; ne ‘okyanus ötesi’, ne de AB’nin bölmeye gücü yeter. Biz ülkücüler hayatta olduğumuz sürece buna gücünüz yetmez” diye konuştu.

MHP İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Karaca da, “İlde ilçemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. İktidar partisi ilçe başkanı, devletin bize verdiği ödeneğin dışında bir kuruş getirsin, onu istediği yere harcasın. Bizlerin hizmet olarak getirdiklerine sahip çıkarak siyasî polemiklerle gündem oluşturmasın” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada 80 delege oy kullandı. 42 oy alan Bekir Aydemir, ilçe başkanı seçilirken, mevcut başkan Zülgardin Korkmaz 26, İsmail Şahin ise 10 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Okyanus Ötesi diye ima ettiği kişiye gönül verenler, Yozgat'a bunlardan önce ne hizmetler getirdi haberleri yok, bunların yaptığı şey eleştirmek...Aydıncık'a ilk dersaneyi açan,oralardan Üniversitelere öğrenci yetiştiren "bölücü" diye ima kişiye gönül veren hizmet erleri...Sen ne yaptın sayın Sadir Durmaz,Yozgat için ne yaptın şimdiye kadarda durmuş Dünyaya hizmet eden,Dünyaya Türklüğü anlatan, Hocaefendi'ye saygısızca imâda bulunuyorsun...

Adsız dedi ki...

okyanus ötesindekine özenenenler vatansızlığa ne kadar meraklılar ne çabuk unuttular çanakkaleyi...

Adsız dedi ki...

Okyanus ötesine özenen yok,Hocamızı okyanus ötesine gitmek zorunda bırakanlar utansın...Okyanus ötesine özenilseydi tüm dünyadaki okullarda Türkçe öğretilmezdi,Çanakkale'de ki ruhu günümüzde en iyi temsil edenler bu hizmete gönül vermiş yiğitlerdir, nasıl ki Çanakkale de anadan yardan geçildi vatan için cepheye gidildiyse şimdi o yiğitlerde ülkemiz için vatanımız için anadan yardan geçip, dünyada Türk Bayrağını dalgalandırıyorlar.Sadece gözünüzü açıp bi bakın,Büyükelçimizin olmadığı ülkede muhabbet fedaileri var,adını bilmediğimiz ülkelerde fedakar hizmet erleri var, Ne için gitti onlar, para için mi?: HAYIR çünki aldıkları maaş standartların yarısı çoğu zamanda alamıyorlar bile... Şan şöhret için mi?: HAYIR ülkemizde Boğaziçini ODTÜ yü bitirip Afrika'ya gidenler var...Ne için gittiler soruyorum ne için?...
Hz Eyüp el Ensari İstanbul'a ne için geldiyse onlarda aynı şuur içinde sadece ve sadece Allah'ın rızasına Efendimizin Şefaatine layık olabilmek için gittiler...Biz de hala yan gelip yatarken o insanları eleştirelim dedemizin savaştığı kahramanlık destanı Çanakkale'yi kendimizce kullanalım, yaptık ettik diyelim...dede iyikide gitmişsiniz cepheye bak biz ne güzel yatıyoruz şimdi demeye dilimiz varmıyor ...İnsaf diyorum İNSAF....Çanakkale'de ki dedelerimiz şu durumu görse yazık der di YAZIK....Biz size böyle bi vatan mı bıraktık derler di emin ol...Birini eletireceksen daha iyisini veya dengini yaparsın sonra eleştirirsin...