17 Ocak 2012 Salı

Kapalı köy yolları ulaşıma açıldı

Yozgat İl Özel İdaresi Sekreteri Muammer Yanık, Yozgat’ta bir haftadır devam eden ve hafta sonu etkisini artıran kar yağışı sebebiyle il genelinde kapanan 200 köy yolunun tamamının ulaşıma açıldığını bildirdi.

135 personel, 13 ekip ve 69 araçla İl Özel İdaresi’nin sorumluluk alanında bulunan yollarda karla mücadele çalışmalarının 24 saat esasına göre aralıksız devam ettiğini belirten Yanık, bu gün itibariyle (17 Ocak 2012) ulaşıma kapalı köy yolu bulunmadığını kaydetti.

400 ton tuz kullanıldı

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, 14 Ocak gecesi başlayan kar yağışı sonrası yolların kapanmasını önlemek amacıyla yapılan tuzlama çalışmalarında bugüne kadar toplam 400 ton tuz kullandıklarını söyledi.

Kar yağışının durmasıyla birlikte şehir merkezinde kar temizleme çalışmalarının başladığını belirten Başkan Başer, “Yaz mevsiminde parklarda, bahçelerde ve ağaç dikim işlerinde çalışan işçilerimizi kış mevsimi dolayısıyla kar temizleme işlerinde görevlendirdik. Şu anda 140 işçi ve 13 aracımızla kar temizleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Öncelikle Cumhuriyet Meydanı’ndan başlamak üzere kar yığınlarını kamyonlarla şehir dışına taşıyoruz. Yaya yoğunluğu olan cadde ve sokaklarımızda da kar temizleme çalışmaları devam ediyor” dedi.

Hiç yorum yok: