14 Ocak 2012 Cumartesi

Çamlık Projesi, Yozgat Spor ve Turizm Mastır Planları hazırlandıktan sonra hayata geçirilecek

Başbakan Erdoğan’ın 2011 yılı Mayıs ayında Yozgat’ta düzenlediği seçim mitinginde “Hemen seçim sonrası proje çalışmalarını uygulamaya alacağız ve Çamlık inşallah Türkiye’nin en güzel millî parklarından biri hâline gelmiş olacak” dediği Çamlık Millî Parkı’nın geliştirilmesi ve güzelleştirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Çamlık Projesi, bu gün Yozgat Belediyesi Kent Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

Toplantıya Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Millî Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık ve ilgili kurum ve kuruluş yöneticileri katıldı.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, toplantıdan sonra şu açıklamada bulundu:

Hızlı tren, teleferik ve turist…

“Yozgat Çamlığı Millî Parkının geliştirilmesi, rehabilitasyonu ve sınırlarının genişletilmesiyle ayrıca içerisindeki mevcut tesislerin yenilenmesi ve yeni tesislerin eklenmesi konusunda bir toplantı düzenledik. Kısa, orta ve uzun vadede nelerin yapılabileceği konularını görüşerek mutabakat sağlamaya çalıştık.

Kısa vadede yapılacakları 2012 yılı içerisinde tamamlayacağız. Ama orta ve uzun vadede başta teleferik sistemi olmak üzere birçok yatırım planlıyoruz. Çünkü Yüksek Hızlı Tren Projesi de tamamlandıktan sonra gelecek yıllarda ilimize çok sayıda turist bekliyoruz. Bu turistlerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve daha güzel bir şekilde ağırlayabilmek için yeni tesislere ihtiyacımız var. Bunun için ilk etapta Yozgat Valiliği olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile müşterek Spor Mastır Planı hazırlayacağız. Hemen akabinde de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Turizm Mastır Planı hazırlayacağız. Bu iki plan hazırlandıktan sonra Yozgat Çamlığı Milli Parkı’na ilişkin Orman Bakanlığının gelişme ve mastır planlarıyla entegre ederek uygulamaya koyacağız.”

Proje 3 yılda tamamlanacak

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Çamlık Milli Parkı Projesi’nin 3 etapta ve 3 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Yusuf Başer, ‘geçtiğimiz günlerde’ Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ile birlikte Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüklerini belirterek, “Başbakanımızın sözünü hatırlatıp Çamlık Milli Parkı Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesini istedik. Bakanımız da sağ olsun bu gün Yozgat’a Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık ve ekibini gönderdi. Genel Müdürümüzle birlikte valimiz, belediye başkanımız ve il başkanımız ile birlikte bir toplantı yaparak proje değerlendirildi” dedi.

Çamlık Milli Parkı projesinin 3 etap halinde 3 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını kaydeden Milletvekili Başer, şu açıklamada bulundu:

“İlk etap piknik alanı olarak halkımızın Kır Restoran olarak bildiği bölgede yeni bir piknik alanı oluşturulacak. Buraya içme suyu getirilecek. Daha sonra ikinci etap, üçüncü etap şeklinde projeler hazırlanacak. En son etapta teleferik kurulması düşünülüyor. Seyir kuleleri, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, spor tesisleri, restoranlar, yaban hayatını destekleme ünitesi, obezite merkezi gibi geniş kapsamlı projemiz hayata geçirilecek.”

Yozgat Çamlık Milli Parkı Projesi’nin sadece Yozgat halkının kullanacağı şekilde değil çevre illerin de yararlanabileceği bir milli park projesi olduğunu vurgulayan Başer, “Hızlı tren hizmete başladığında Ankara’dan, Sivas’tan ve diğer çevre illerden insanların buraya geleceğini düşünüyorum. İzci Kamp Merkezi kurulacak, izciler Yozgat’ta kamp yapabilecek, obezite merkezi kurulacak. İnşallah Çamlık Milli Parkı Projesi, Yozgat’ın çehresini değiştirip, Yozgat’ı cazibe merkezi haline getirecek” diye konuştu.

Testi kebabı...

Çamlık Projesi toplantısı için Yozgat’a gelen Millî Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık’a Yozgat mutfağının ünlü testi kebabı ikram edildi. Geleneksel olarak testinin boyun kısmını misafirler kırdığı için, Genel Müdür Özyanık, elindeki çekiçle testiyi kırarak kebabı servise hazır hâle getirdi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: