5 Haziran 2011 Pazar

Taşdan: Vali, devletin ve hükümetin temsilcisidir

AK Parti Yozgat İl Genel Meclisi Grubu Üyeleri, CHP’nin 1 Haziran’daki Yozgat mitinginde Vali Necati Şentürk’ü “AK Parti’nin adamı gibi davranmakla” suçlayan ve “Ya adam gibi görevini yap, ya da istifa et” çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, tepki gösterdiler.

AK Parti Grubu’nun Sözcüsü Selcen Göksel Taşdan, Valilerin, bulundukları illerde hem devletin hem de hükümetin temsilcileri olmalarının yanı sıra, aynı zamanda bütün bakanlıkların da temsilcisi, idarî ve siyasî yürütme vasıtası olduklarını hatırlattı.

Vali Şentürk’ün, eşitlikten ve doğruluktan taviz vermeden, Yozgat’ın gelişmesi için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını ifade eden Taşdan, Vali Şentürk’e yönelik sözlerinden dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kınadıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu dolduruşa geldi

AK Parti Yozgat İl Genel Meclisi Grubu Üyeleri, CHP’nin 1 Haziran’da Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinginde, Vali Necati Şentürk’ü “AK Parti’nin adamı gibi davranmakla” suçlayan ve “Ya adam gibi görevini yap, ya da istifa et” çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdiler.

AK Partili Meclis Üyeleri tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını, düzenlenen basın toplantısında Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi ve AK Parti Grup Sözcüsü Selcen Göksel Taşdan okudu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini şiddetle kınadıklarını belirten Taşdan, “Kılıçdaroğlu, siyasî bir rant elde etme ve oy devşirme yoluna giderek ve birilerinin dolduruşuna gelerek talihsiz bir konuşma yapmıştır” dedi.

Taşdan, Vali Şentürk’ün, Yozgat’ta göreve geldiği günden bu güne kadar eşitlikten ve doğruluktan taviz vermeden, Yozgat’ın gelişmesi için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını ifade etti.

Valilerin, bulundukları illerde hem devletin hem de hükümetin temsilcileri olduklarını belirten Taşdan, valilerin aynı zamanda bütün bakanlıkların da temsilcisi, idarî ve siyasî yürütme vasıtası olduklarını hatırlattı. Taşdan, sözlerine şöyle devam etti:

Valimizin yanındayız

“Adalet ve Kalkınma Partisinin ilde, ilçelerde, beldelerde ve köylerde siyaset yapacak ve koltuğa oturacak seçilmiş başkanları ve üyeleri vardır. Bu arkadaşlarımız, bu görevlerini lâyıkıyla taşımaya devam ediyorlar ve taşımaya da devam edeceklerdir.
Bizler, İl Genel Meclisi Üyeleri olarak valimizin yanında olduğumuzu ve birlikte çalışmaktan ve hizmet etmekten onur duyduğumuzu Yozgat kamuoyu ile paylaşmayı bir görev biliyoruz.”

Hiç yorum yok: